Charlie Sheen

*03.09.1965
  • New York Miesto narodenia:
  • rozvedený Rodinný stav:
  • 52 Vek:
  • 175 cm Výška:
  • panna Znamenie:
  • herec Povolanie:
Doplň Oprav a Vyhraj!
charlie, sheen, herec

Ďalšie informácie

Vlastným menom Carlos Irwin Estevez, je synom slávnej filmovej hviezdy, Martina Sheena. Charlie bol problémovým žiakom, týždeň pred maturitou ho dokonca vyhodili zo školy kvôli slabej dochádzke a zlým známkam. Pôvodne sa chcel stať baseballovým hráčom, nakoniec sa však rozhodol pokračovať v otcových a bratových šľapajách a venoval sa herectvu. Po prvých vedľajších úlohách sa v roku 1986 presadil v oscarovej snímke Platoon, o rok neskôr sa objavil vo filme Wall Street, ktorý odhalil nekalé praktiky biznismenov v USA. Charlie sa do povedomia divákov zapísal aj stvárnením rebela Rickyho Vaughna vo filme Major League, kde sa prezentoval ako sukničkár užívajúci si každú chvíľu života. Táto postava sadla Charliemu nadmieru, nakoľko bola totožná s jeho súkromným životným štýlom. Po úspešnej paródii Horúce strely prišiel útlm, Charlie prepadol alkoholu a drogám a miesto účinkovania vo filmoch sa objavoval akurát na titulkách bulvárnych časopisov.
V roku 1998 bol hospitalizovaný na následky predávkovania alkoholom a drogami, nasledovalo ďalšie liečenie a o rok neskôr sa vrátil na scénu so snahou o veľký comeback. Šancu dostal prostredníctvom sitcomu Spin City, kde sa mu aj podarilo potvrdiť jeho herecké kvality.
Divákom určite utkvel v pamäti aj účinkovaním v seriáli Dva a pol chlapa, odkiaľ napokon kvôli nezhodám s režisérom odišiel a začal pracovať na svojom vlastnom seriáli Anger Management.
Bol trikrát ženatý, s exmanželkami Denise Richards a Brooke Mueller má 4 deti, okrem toho má ďalšiu dcéru zo vzťahu s Paulou Profit.
Charlie patrí nepochybne medzi búrlivé osobnosti filmového plátna. Mal niekoľko potýčiek so zákonom kvôli násiliu a užívaniu drog. V roku 2015 odhalil, že je HIV pozitívny.

Filmografia

2016 Nine Eleven
Paranormal Activity Security Squad
2013 Machete Kills
Scary Movie 5
2012 Anger Management (TV seriál)
Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III, A
She Wants Me
Foodfight!
2011 Winning Recipes
2010 Deadline
Wall Street: Peniaze nikdy nespia
2007 Teória veľkého tresku (TV seriál)
2006 Guilty Hearts
Scary Movie 4
2004 Big Bounce
2003 Deeper Than Deep
Dva a pol chlapa (TV seriál)
Pauly Shore Is Dead
Scary Movie 3
2002 Making of Bret Michaels, The
Saturday Night Live: The Best of Will Ferrell (TV film)
2001 Dobrá rada
2000 Rated X (TV film)
1999 Sugar Hill (TV seriál)
V koži Johna Malkovicha
Zajtra sa žením
1998 Beštia
List z cely smrti
Policajt
Prachy k likvidacii
1997 Discovery Mars (video film)
Reč peňazí
Temné sprisahanie
Teror
1996 Frame by Frame
Charlie 2: Všetky psíčky idú do neba
Invázia
Loose Women
Všetci starostovi muži (TV seriál)
1995 Drew Carey Show, The (TV seriál)
1994 Charlie Sheen's Stunts Spectacular (TV film)
Osudové zrýchlenie
Priatelia (TV seriál)
Prvá liga II
Senzačný únos
1993 Horúce strely 2
Loaded Weapon 1
Nebezpečná hra
Traja mušketieri
1992 Amazing Stories: Book Three (video film)
V tieni gangu
1991 Horúce strely
1990 Hora odvahy
Hra s ohňom
Muži v práci
Námorná pechota
Rýchlopaľba
Zelenáč
1989 Comicitis
Prvá liga
Tale of Two Sisters
1988 Eight Men Out
Mladé pušky
Never on Tuesday
1987 Grizzly II: The Predator
No Man's Land
Rebelka na cestách
Wall Street
1986 Čata
Čierny prízrak
Life in the Day, A
Lucas
Voľný deň Ferrisa Buellera
Wisdom
1985 Boys Next Door, The
Fourth Wise Man, The (TV film)
Neuveriteľné príbehy (TV seriál)
Z temnôt (TV film)
1984 Červená smršť
Silence of the Heart (TV film)
1974 Execution of Private Slovik, The (TV film)

Súvisiace články