Presunúť na hlavný obsah

Škola varenia: Lahodné kuracie mäsko na zelenom kari

Recepty

Kuracie mäso nemusí chutiť len klasicky. Pripraviť si ho so špargľou a zeleným kari môžete podľa nášho návodu.

Kuracie mäsko na zelenom karí

Suroviny:
- 600 g kuracích pŕs
- 500 g zelenej špargle
- 2 PL zelenej karí pasty
- 400 ml kokosového mlieka
- 50 ml rybacej omáčky
- 40 g palmového cukru
- 1 zelená paprika - 50 g sladkej bazalky
- 2 kafírové limetové listy (alebo nastrúhanej citrónovej kôry)

Postup:
Krok 1. Kuracie prsia odblaníme a nakrájame na rezance. V  kastróle zohrejeme trochu kokosového mlieka, až kým sa na povrchu nezačnú tvoriť tukové očká, potom pridáme zelenú karí pastu a cukor, postupne prilievame mlieko, vložíme kuracie prsia a varíme štyri minúty.

Krok 2. Očistenú a nakrájanú špargľu spolu s paprikou pridáme ku kuraciemu mäsu a varíme ďalšie dve minúty.

Krok 3. Nakoniec dochutíme rybacou omáčkou, bazalkou a kafírovým limetovým listom.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Recepty pripravil: Štefan Benďák, šéfkuchár reštaurácie Spicy v Bratislave – jedinej slovenskej s certifikátom Thai Select
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu