Batátové placky: Pripravte si zdravý a chutný obed, ktorého príprava vám zaberie len pár minút
Prinášame vám rýchly, jednoduchý a najmä chutný recept, ktorého príprava vám nezaberie viac ako 15 minút. Skvelou výhodou je nenáročná príprava a minimalistický počet ingrediencií. Nechajte sa prekvapiť týmto šikovným a zdravým receptom!
Ešte ste stále neprišli na chuť sladkým zemiakom, ktoré v sebe skrývajú množstvo živín a potrebných vitamínov pre telo? Možno vás tento chutný recept presvedčí o opaku. Pripravte si ľahký obed s batátov a nechajte sa unášať jeho nezameniteľnou chuťou a zdravým účinkom.
Prečítajte si aj: Chutný a tradičný guláš rýchlejšie ako doteraz: Recept, ktorý vás prekvapí
Ingrediencie
2 kusy sladkých zemiakov
1 veľká cibuľka, hrubo nakrájaná na kocky
3 strúčiky cesnaku, drvené alebo jemne mleté
1/3 šálky múky
2 čajové lyžičky morskej soli
1 čajová lyžička čierneho korenia
2 veľké vajcia
Olej na vyprážanie
Postup
Batáty postrúhajte na maličké časti, tak aby boli vhodné na výrobu placiek. Pomocou papierových vreckoviek odmastite čo najviac vlhkosti zo strúhaných sladkých zemiakov. Vo veľkej miske zmiešajte postrúhané sladké zemiaky, cibuľu, cesnak, múku, soľ, korenie a vajcia. Miešajte dovtedy, kým sa zmes dôkladne nezmieša na požadovanú konzistenciu. Do veľkej panvice nalejte dostatočné množstvo oleja a nechajte ho zohriať tak, aby ste na ňom mohli piecť pripravenú zmes na placky. Keď je olej horúci, naberieme požadované množstvo cesta a vylejeme ho na panvicu. Používajte polievkov naberačku, ktorá vám presne určí požadované množstvo pripravenej zmesi na batátové placky. Zmes rozotrite na celú panvicu a opečte z obdivoch strán do chrumkava. Placky pečieme cca 2 minúty z jednej strany a 2 z druhej tak, aby sme docielili zlatistý vzhľad. Podávame s kyslom smotanou, cibuľkou či zeleninovým dipom podľa vlastného výberu.
Inšpirujte sa: Tradičné bryndzové halušky bez múky: Pripravte si naše slovenské jedlo inak a predsa chutne
Prajeme Vám dobrú chuť!