Doprajte si cez sviatky niečo ľahké: Brusnicový cheescake presne vie, ako potešiť maškrtné jazýčky

Medzi všetkými krémovými zákuskami a ťažkými jedlami prišiel čas i na niečo ľahké.

Lahodný cheescake je na vianočné maškrtenie ako stvorený

Lahodný cheescake je na vianočné maškrtenie ako stvorený

Zdroj: Profimedia

Jednoduchý cheescake sa stal obľúbeným dezertom ku káve či raňajkovému menu. Doprajte si ho aj počas sviatkov, možno práve tak zaženiete neustálu chuť na všetko to sladké, ktorého je práve teraz doma neúrekom.

Mohlo by vás zaujímať: Spríjemnite si tretiu adventnú nedeľu niečím sladkým: Vianočné makrónky vám vyčaria úsmev na tvári

Čo budete potrebovať:

  • 150 g maslových sušienok alebo BeBe
  • 75 g masla
  • 750 g mäkkého jemného tvarohu
  • 250 g syra Mascarpone
  • 3 polievkové lyžice zemiakového škrobu
  • 170 g práškového cukru
  • 1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu
  • 5 ks vajec
  • 125 ml smotany na šľahanie
  • 230 g brusnicového džemu
  • trochu brusníc na ozdobu

Postup:

Maslo si pripravíme, necháme ho rozpustiť a vychladnúť. Sušienky rozmixujeme alebo len podrvíme a zmiešané s maslom uložíme na dno tortovej formy tak, aby pokrývali celý spodok, ktorý sme predom vystlali papierom na pečenie. Následne formu vložíme do rúry vyhriatej na 175 stupňov a necháme piecť presne 8 minút. Neskôr upečený korpus necháme vychladnúť.

Inšpirujte sa: Chutné vanilkové rožky: Vianočná klasika s jednou pridanou ingredienciou, vyskúšate?

Počas toho, ako nám cesto chladne, pripravíme si samotnú plnku. Tvaroh premiešame s Mascarpone, pridáme cukor, škrob, vanilkový extrakt, vajíčka jedno po druhom a nakoniec i samotnú smotanu. Na vychladnutý korpus natrieme brusnicový džem, ktorý následne zakryjeme tvarohovou plnkou. Necháme piecť približne 15 minút, následne znížime teplotu na 120 stupňov a pečieme ďalších 90 minút.

Nenechajte si ujsť: Medovníčky, ktoré sú okamžite mäkké: Toto je klenot našich babičiek

Po dopečení rúru vypneme a cheescake v nej necháme mierne vychladnúť. Následne ho vložíme do chladničky, v ktorej si pobudne minimálne 8 hodín. Netreba ale zabudnúť na dozdobenie vrchu čerstvými brusnicami tesne pred podávaním. Dúfame, že si skvele sviatočne pochutnáte!

Foto:
Profimedia
Zdroj:
EF

Súvisiace články

Vysetrenie.sk

PlniElanu.sk

Diskusia k článku

comments powered by Disqus

Najčítanejšie články


Staň sa fanúšikom

Starostlivosť o seba