Presunúť na hlavný obsah

Hráškové rizoto s kuriatkom: Dokonalý, rýchly obed pre celú rodinu

Recepty

Aj vy si lámete hlavu nad tým, čo uvariť svojim najbližším na obed? Máme pre vás skvelý, rýchly recept od Moniky z La Petit. Nielenže vyzerá absolútne perfektne, ale ešte aj výborne chutí. Tak smelo do varenia!

Prečítajte si: Zdravo a chutne: Budha miska s belugou a tofu, ktorá je plná vitamínov či minerálov

Čo budete potrebovať:

350 g ryže na rizoto, napr. Arborio

1 menšia cibuľa

5 PL olivového oleja

1 dcl bieleho suchého vína

300 g mrazeného hrášku

40 g čerstvého špenátu

40 g rukoly + na ozdobenie

750 ml zeleninového vývaru

50 g parmezánu

100 g masla

1 ČL granulovaného cesnaku od Mäspomy

štipka muškátového oriešku od Mäspomy

2 vykostené kuracie prsia

1 ČL pikantnej zmesi od Mäspomy

soľ

čierne korenie

Postup: 

Kuracie mäso osušte a spolu s pikantnou zmesou a 3 PL oleja nechajte marinovať aspoň 30 minút. Zohrejte vývar a udržiavajte ho teplý počas celej doby varenia rizota. Nad parou rozmrazte hrášok a polovicu si dajte bokom. Zvyšnú polovicu hrášku rozmixujte spolu so špenátom, rukolou a trochou vývaru. Zmes budete neskôr pridávať do rizota. Vo väčšom hrnci zohrejte zvyšný olej, pridajte na drobno nakrájanú cibuľu a restujte asi 2 minúty. Cibuľu podlejte vínom a nechajte odpariť alkohol. Pridajte ryžu, dobre premiešajte, a podlejte trochou vývaru. Ryža na rizoto musí byť neustále podlievaná vývarom, tak aby bola stále vlhká a neprilepila sa na dno hrnca. Keď sa vývar začne vyparovať, jednoducho pridajte ďalší. Rizoto počas varenia neustále miešajte. 

Medzitým ako miešate rizoto si rozohrejte panvicu a opečete kuracie prsia z oboch strán cca 5 minút. Takto opečené prsia vložte do vyhriatej rúry na 180 stupňov a dopekajte ich ďalších 10 – 12 minút.Po cca 20 minútach je rizoto skoro hotové. Pridajte rozmixovaný hrášok a varte ešte ďaľších 5 minút, kým nie je ryža uvarená. Ryža na rizoto má byť ako cestoviny al dente. Teda zbytočne ju nerozvarte. Keď je ryža už na skus hotová, prilejte ešte trochu vývaru, vypnite sporák a pridajte maslo, muškátový oriešok, nastrúhaný parmezán a rizoto dobre premiešajte. Podľa chuti ho osoľte a okoreňte. Upečené kuracie prsia nakrájajte na plátky a položte na rizoto. Na záver prisypte zvyšný hrášok a jedlo dozdobte čerstvou rukolou.

Dobrú chuť!

Neprehliadnite: Rybacia nátierka z tuniaka: Dokonalé, sýte a rýchle raňajky na počkanie