Presunúť na hlavný obsah

Fit raňajkové wafle so smotanou a hroznom: Váš tanier sa premení na porciu sviežosti

Recepty

Wafle sú pochúťkou, ktorú oceníte počas lenivého sobotného rána. Keď sa vám nechce vyliezť z postele, ale túžite po sladkej dobrote, ktorá nezaťaží váš žalúdok, vyskúšajte nasledujúci recept.

Lahodných receptov na wafle nájdete hneď niekoľko. Niet sa čomu čudovať, sú obľúbeným jedlom nejedného národa. Holanďania sa prezentujú vo svojej tvrdšej verzii, ktorá pripomína sušienku, Belgičania sú právom hrdí na svoju, medzi zubami sa rozplývajúcu, textúru. V našom recepte zaujme hlavnú úlohu práve smotana, ktorú pridáte na vrch, ako čerešničku na torte, ale aj do cesta. Hrozno zasa vytvorí príjemný kontrast a je prvým náznakom prichádzajúceho teplého obdobia.

Prečítajte si tiež: Hruškový koláč s čokoládou: Lahodná kombinácia ako stvorená na toto obdobie

Na prípravu waflí si nachystajte:

2 vajíčka
1 a 1/2 šálky mlieka
1/2  kelímku smotany na šľahanie
1 lyžicu hnedého cukru
2 hrnčeky múky
1 lyžičku prášku do pečiva
Štipku soli

Na ozdobu budete potrebovať: 

1/2  kelímku smotany na šľahanie
2 lyžice medu
Hrozno

Príprava:

1. Predhrejte si svoj waflovač, aby sa počas prípravy cesta dôkladne rozohrial. V miske vymiešajte spolu vajíčka, mlieko, smotanu a cukor. Pridajte múku a prášok do pečiva. Celé cesto korunujte ešte štipkou soli. 
2. Ingrediencie miešajte až dokým nebude textúra cesta hladká a vláčna. Nemali by vám v ňom zostať žiadne hrudky.
3. Waflovač pokvapkajte olejom, nalejte dávku cesta- odporúča sa jedna polievková naberačka, avšak všetko závisí od vášho waflovača. Cesto pečte do chrumkava.
4. Na záber vyšľahajte v malej miske zvyšok smotany, teda jej druhú polovicu. Pridajte do nej med na dochutenie a jemné dosladenie. Podávajte na vrchu waflí, ktoré dozdobte ešte hroznom. Uvidíte, táto netradičná kombinácia milo prekvapí vaše chuťové poháriky.

Mohlo by vás zaujímať: Jablkový Tarte Tatin: Zdravý trik s karamelom si môžete dopriať a neohrozíte tak svoju postavu

Dobrú chuť!

Diskusia k článku

comments powered by Disqus