Presunúť na hlavný obsah

Beauty tajomstvá nezabudnuteľnej Audrey Hepburn: Ktorý kozmetický produkt nesie jej odkaz?

Zahraničné celebrity

Jedným slovom - ikona. Tak možno označiť herečku Audrey Hepburn, ktorá sa v zlatej ére Hollywoodu dokázala svojím neopakovateľným šarmom zapísať do pamäti ľudí na veľmi dlhú dobu.

Audrey Hepburn nebola len krásnou tváričkou, no aj talentovanou herečkou, ktorej herecké majstrovstvo bolo dokonca ocené aj zlatou soškou Oscara. Rola v dnes už kultovom filme Prázdniny v Ríme zapísalo herečku s výzorom bábiky a nezabudnuteľnými mandľovými očami medzi stelesnené ikony elegancie a prirodzenej krásy. O svoju krásu sa poctivo starala a jej beauty tajomstvá, vďaka ktorým poznáme Audrey aj dnes, odhalil vo svojej knihe jej syn Luca. Audrey je inšpiráciou aj v tom, že sa nezameriavala len na povrchnú krásu, ale tiež na krásu, ktorá vychádza z vnútra, a ktorá má dopad i na sebavedomie ženy. 

Neprehliadnite: Pozrite si narodeninové fotky princa Georga, ktoré vyvolali kontroverziu: Čím sa malý nasledovník trónu previnil?

1. Hydratácia bola pre ňu kľúčová

Jej pravidlo číslo jeden bolo jednoduché! Tak jednoduché, že každá z nás už o ňom určite počula. Hydratácia! Túžite aj vy po hebkej a regenerovanej pleti, akou sa mohla pochváliť herečka? Nepodceňuje dostatočný príjem vody! Audrey údajne trvala ma tom, aby všetci v jej okolí pili veľa vody, čoho sa sama herečka strikne držala.

2. Jedla sezónne ovocie a zeleninu

Hydratáciu si Audrey Hepburn nezabezpečovala len dostatkom vody, ale aj bohatými porciami čerstvého ovocia a zeleniny. Milovala trhy, na ktorých nakupovala výhradne sezónne. Kým v zime uprednostňovala skôr ovocie a zeleninu bohatú na vitamín C, v lete bolo na jej nákupnom zozname šťavnaté ovocie a zelenina bohaté na vodu, ktorú telo v tomto období stráca.

2. Zemiaky ako základ

Ako prezradil herečkin syn, Audrey doslova milovala zemiaky, ktoré boli pre ňu takpovediac náhradou za chlieb. Za týmito “chúťkami” bol podľa jej syna zrejme jej írsko-holandský pôvod. Zemiaky sú známe nízkym obsahom tukov, sú navyše bohaté na vitamín C, antioxidanty a horčík, čo všetko prispieva k žiarvej pokožke. Tak prečo nie?!

4. Jedla veľmi málo mäsa

Kým zemiakom holdovala, iné (inak obľúbené) jedlo veľmi nemusela. Reč je o mäse. Syn o svojej mame prezradil, že ak ho už zjesť musela, tak len v malých dávkach. Ak by Audrey Hepburn žila dnes, pravepodobne by ju éra veganizmu nezastihla nepripravenú. 

5. Docenila jednoduchosť 

Nielen v prípade módy, ale aj jedálnička platilo u Audrey Hepburn, že v jednoduchosti je krása. Milovala talianskú klasiku. „Jej najobľúbenejšie jedlo boli cestoviny s paradajkovou omáčkou. Cestoviny s paradajkovou omáčkou môžu znieť jednoducho, ale pripraviť ich, aby boli skutočne dobré, je náročné,” povedal pre Yahoo Health jej syn Luca.  

6. Bola hrdá na svoj vek

Starneme všetci. Starneme odkedy sa narodíme. Pre niekoho je to veľký strašiak, pre niekoho iného zase nie. Ťažkú hlavu si zo starnutia nerobila ani Audrey Hepburn. Napriek tomu, že sa údajne sťažovala na vrásky a šedivé vlasy, ktoré k procesu starnutia patria, túto etapu svojho života si podľa svojho syna užívala. Mala optimistikcú povahu a mladá duchom ostala aj vo vyššom veku. Podľa jej syna žila zo dňa na deň a väčšiu obavu než o seba, mala o svojich blízkych.

Prečítajte si tiež: Najobľúbenejší účes Meghan Markle po pôrode je jasný: Využijete jeho výhodu vo svoj prospech aj vy?

7. Riskantný trik

Krásne veľké oči boli nepopierateľne najvýraznejšou črtou pôvabnej herečky. Ako docielila efekt umelých rias bez ich použitia? Po precíznom nanesení špirály si riasy oddeľovala špendlíkom či pinzetou, aby sa tak vyhla ich zlepeniu. 

8. Odkaz v podobe  parfému

Vôňa „L’Interdit“ Eau de Toilette od Givenchy bola špeciálne vytvorená v roku 1957 Hubertom de Givenchy pre jeho múzu Audrey Hepburn. Verejnosti bola predstavená v 60. rokoch a jej názov pochádza z vety, ktorú hollywoodska ikona vyslovila, keď jej stvoriteľ oznámil, že chce “jej” vôňu uviesť na trh. „Ale ja ti zakazujem,“ údajne vykríkla herečka.


- Najčítanejšie -

Diskusia k článku

comments powered by Disqus