Presunúť na hlavný obsah

Hit jesene: Krémové tekvicové cestoviny s pečenou brokolicou

Recepty

Vymeňte obyčajnú tekvicovú polievku a stavte na nové recepty z oranžovej kráľovnej jesene.

Neprehliadnite: Domáce bazalkové pesto: Rýchly recept na špagety, ktoré si zamiluje celá vaša rodina

Na prípravu cestovín potrebujete

  • 400 g cestovín
  • 1 konzerva tekvicového pyré (alebo ½ udusenej a rozmixovanej menšej hokaido tekvice)
  • 100 g cherry paradajok
  • 100 údenej slaniny
  • ½ brokolice
  • Parmezán
  • 1 strúčik cesnaku
  • 50 ml smotany na šľahanie
  • Tekvicové semiačka

Neprehliadnite: Doprajte si sladké ovocné potešenie: Receptu na malinové tartaletky neodoláte

Postup prípravy

  • Brokolicu nakrájame na menšie kúsky, opláchneme a rozložíme rovnomerne na plech vytretý olivovým olejom. Brokolicu osolíme, okoreníme a pečieme asi 20 minút na 180°C. V polovici pečenia brokolicu otočíme, aby bola chrumkavá z oboch strán.
  • Vo veľkom hrnci si uvaríme v osolenej vriacej vode cestoviny.
  • Slaninu nakrájame na malé kúsky, vložíme na panvicu a opečieme.
  • Slaninu vyberieme a na tú istú panvicu pridáme lyžicu olivového oleja.
  • Pridáme cesnak, prekrojené cherry paradajky, ktoré osolíme a okoreníme a chvíľu pražíme, kým cesnak neskaramelizuje.
  • K cesnaku a paradajkám primiešame tekvicové pyré. Osolíme, okoreníme a necháme povariť asi 10 minút.
  • Do omáčky nastrúhame asi 100 g parmezánu a zjemníme ju ešte trochou smotany na šľahanie.
  • Omáčku zmiešame s cestovinami, upečenou brokolicou a slaninou. Dozdobíme ich slnečnicovými semiačkami, parmezánom a kvapkou olivového oleja.

 

Dobrú chuť!

Neprehliadnite: Túto zdravú hráškovo-špenátovú polievku si obľúbi celá rodina