Presunúť na hlavný obsah

Zabudnite na klasické zemiakové placky: Vyskúšajte lahodné tekvicové s cesnakovým dressingom

Recepty

Zemiakové placky, to je taká slovenská klasika, ktorá zahreje telo a poteší žalúdok aj v čase dlhých jesenných a zimných večerov. Čo tak pre zmenu vyskúšať tekvicové placky, ktorých chuť ešte viac podčiarkne cesnakový dressing a sú rovnako, ak nie viac lahodné?

Neprehliadnite: Domáci chlebík so semiačkami s extra tipom prevonia váš príbytok

Na prípravu potrebujeme: 

1 stredne veľká tekvica Hokkaido
1 stredne veľká cibuľa
3 väčšie strúčiky cesnaku
1 vajce 
80g syr Cheddar
1PL strúhanka alebo jemné ovsené vločky na zahustenie
biele korenie, morská soľ na dochutenie 
korenie oregano alebo majorán, muškátový oriešok podľa chuti
olej alebo bravčovú masť na vysmážanie
 
 

Postup prípravy: 

1. Tekvicu Hokkaido očistíme, nakrájame na menšie kocky a postrúhame najemno vo väčšej miske. 
 
2. Pridáme vajce, múku, najemno nastrúhaný syr Cheddar
 
3. Potom pridáme najemno pokrájanú cibuľu, pretlačené strúčiky cesnaku, biele korenie, morskú soľ podľa chuti. 
 
4. Medzi poslednými ingredienciami pridáme koreniny podľa chuti, či už oregano alebo majorán či muškátový oriešok. 
 
5. Hmotu dobre premiešame a zahustíme jemnými ovsenými vločkami alebo strúhankou, tak aby sme vytvorili hustejšie cesto. 
 
6. Na väčšej panvici si necháme zovrieť olej alebo bravčovú masť a opatrne naberačkou vkladáme cesto, ktoré v strede pritlačíme a rozotrieme do podoby placky. 
 
 
Extra tip: Tekvicové placky veľmi dobre chutia s cesnakovým dressingom, ktorý si ľahko pripravíte z kyslej smotany alebo bieleho jogurtu, strúčikov cesnaku, štipky citrónovej šťavy, morskej soli a PL trstinového cukru alebo medu. 
 

Dobrú chuť!