Presunúť na hlavný obsah

Úspešná slovenská modelka na mieste, kde je koronavírus už dlhšie: Takto sa tam zmenil život

Modeling

Modelka Barbora Koláriková odletela do Tokia, kde si plní pracovné povinnosti. Ako to vyzerá na opačnej strane zemegule na mieste, kde je rozšírený koronavírus?

Úspešná slovenská modelka Barbora Koláriková začala svoju modelingovú kariéru víťazstvom v  súťaži Schwarzkopf Elite Model Look 2013. Po tomto úspechu nasledovali aj ďalsie, či už umiestnenie v Top 15 na svetovom finále v Číne, tak aj prehliadky pre módne domy ako Chanel, Dior, Dolce & Gabbana, Fendi a iné. Vdaka svojej práci Barbora precestovala skoro celý svet a netají sa svojou láskou k Ázii, kde sa momentálne pracovne nachádza. Aké je to byť na jar v Tokiu, a ako sa tam bránia proti koronavírusu?

Prečítajte si: Prvé prípady koronavírusu na Slovensku: Toto je 10 najdôležitejších hygienických opatrení, ktoré nepodceňujte 

„V Tokiu som pracovne už deviatykrát, dokopy by sa dalo povedať, že som tu strávila skoro rok a pol z môjho života v rozpätí siedmych rokov. Aj po takom čase som každý deň udivená z toho, ako tu funguje každodenný život. Obľúbila som si japonský zmysel pre poriadok, pre pracovitosť a nápomocnosť, ale aj ich lojálnosť a rešpekt voci tradíciám a zvykom. To, ako sa tu uctieva príchod jari je krásne, piknikmi v parkoch oslavujú kvitnúce sakuri (japonská čerešňa), všetko sa zafarbí do ružova. Ako jedlo sa varí v tomto období jarná zelenina, ktorá má byť po správnosti chrumkavá, zelená a zdravo horká, čo je pre telo veľmi prospešné po zime.“

Neprehliadnite: Baya Koláriková vďaka práci modelky spoznala Tokio: Nenechajte si ujsť jej tipy na tajné miesta!

 

„Tento rok je však všetko trochu narušené koronavírusom, nakoľko je Japonsko rozlohou veľmi malá krajina, no s veľmi vysokou populáciou, je tu nariadených veľmi veľa zdravotných opatrení, všetky múzeá a atrakcie sú pozatvárané. Ak sa dá, ľudia pracujú z domu a deti majú mesačné voľno zo školy. Z môjho pohľadu tu ľudia nepanikária, nakoľko sa tu koronavírus objavil už v januári, tak to ľudia skôr berú realisticky, ako veľké chrípkové obdobie. Spoliehajú sa na časté umývanie rúk, dodržiavanie hygieny, veľa spánku a zdravého jedla (jarnej zeleniny), aby zostali zdraví. To, čo ich skôr trápi, sú komplikácie spojené s prácou a celkovo zhoršená logistika. Ja osobne sa vírusu samotného nebojím, skôr ma straší ľudská panika a čítanie správ zo sveta.“