Presunúť na hlavný obsah

Mary Bartalos a ďalšie šikovné Slovenky nedajú dopustiť na kváskovanie: Naučte sa piecť priamo od nich

Slovenské celebrity

Mnohé známe Slovenky nedajú na kváskovanie dopustiť. Iné s ním práve v tomto období, keď trávime viac času doma ešte len začínajú. Kto tomuto krásnemu a zároveň zdravému trendu podľahol?

Mária Čírová

Nádherná a priam éterická speváčka, čoskoro trojmama Mária Čírová, je známa tým, že v kuchyni sa cíti ako ryba vo vode. Varenie a pečenie zbožňujeČo sa týka kváskovania, venuje sa mu už dlhší čas a nedá na neho dopustiť. Pripravuje pravidelne kváskový chlebík, vianočku, buchty, pizzu a jej deti a manžel to zbožňujú.

”Doma to vonia ako v pekárni!!! Som do tohto procesu zbláznena... taaakže raz za časvám sem niečo pekné a hlavne chutné postem, lebo ma to neskutočne fascinuje, čo sa dá vykúzliť v obyčajnej domácej elektrickej rúre!!!,” napísala na svojej sociálnej sieti. A má pravdu Chce to len trpezlivosť a hravo to zvládnete A predsa len - domáce je domáce

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa MÁRIA K. ČÍROVÁ (@mariacirova),

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa MÁRIA K. ČÍROVÁ (@mariacirova),

Mária Bartalos

Sympatická herečka Mária Bartalos, ktorá sa aktuálne venuje najmä úlohe mamy, si rodičovstvo naozaj užíva. A čas, ktorý trávi aktuálne doma, využíva naozaj naplno. Len nedávno sa na svojej sociálnej sieti, pochválila malou radosťou. Upiekla svoj prvý chlebík. A vyzerá naozaj výborne. Ak si teda neveríte a odkladáte takéto pečenie preto, že ste to nikdy nerobili nie je sa čoho báť. Keď človek chce, dokáže naozaj všetko.

”No ako by som to...inšpirovala som sa, zobrala som sa a upiekla svoj prvý chľeba. Ďakujem @n0cka , že ty si sa odhodlala ako prvá a podelila si sa s tým svojím tu na ig, lebo inak by sme včera nemali tú báječnú večeru. Domáci chlieb s bryndzovou nátierkou a pažitkou. Och! Mňam! Recept je od @maskrtnica , proces je dlhší ale stojí to za to. Mamina mi povedala, že sa môžem vydávať a môj Adi, že môžem ísť piecť chleby do Yeme - tak asi teda pojdem. Jaaaaj milujem, keď sa tu inšpirujeme. Kto si ho ešte upečie?”

 

Mirka Luberdová

Kváskovanie sa stalo obrovským hitom nielen pre úžasnú chuť produktov z kvásku, ale najmä pre efekt, ktoré má na ľudské trávenie. A veľmi dobre to vie aj modelka, bývalá vicemiss, odborníčka na zdravú výživu, no najmä dvojnásobná mamička Mirka Luberdová, ktorá tiež patrí do kategórie žien, ktoré na kváskovanie nedajú dopustiť. Tá dokonca zverejnila aj recept na svoj obľúbený chlebík takže si ho viete pripraviť aj vy doma.

Ražný chlebík: 350g chlebovej ražnej múky zmiešame s lyžičkou soli, 350ml teplej vody, 100g ražného kvásku. Toto všetko spolu premiešať, uzavrieť čapicou, alebo pomocou sáčku na 8 hodín kvasenia. Po 8 hodinách, nezabudneme odobrať z kvásku do skla a dať do chladničky na ďalšie použitie. Primiešala som do tejto zmesi 2 hrste jemných ovsených vločiek, hrsť sézamu, 1/2 hrste tekvicových alebo slnečnicových semiačok, alebo v podstate čo máte radi. Môžu to byť aj na hrubo posekané orechy, či iné semienka. Skvelo chutí aj s chili. Premiešame a cesto dáme to pevnej zapekacej misky, mne sa osvedčila na biskupský chlebíček. Dobre je tu misu vytrieť olejom. Ja najradšej používam hroznový olej. Takto pripravené, opäť prikryjeme a necháme stáť. Pečieme v rúre vyhriatej na 240 stupňov. Taktiež spravíme grif s pekáčom a vodou ako u pšeničného chlebíka. Po 15 minútach vyberieme spodný plech a pečieme dalších 15 minút pri teplote 210 stupňov do zlatista. Podľa rúry to môže trvať dlhšie. Treba skontrolovať či nie je chlebík v strede príliš mäkký. Po dopečení vyklopíme a necháme vychladnúť na mriežke.” Tak čo idete do toho? 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Mirka Luberdová (@mirkaluberdova),

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Mirka Luberdová (@mirkaluberdova),