Presunúť na hlavný obsah

Nizkokalorická Pavlova torta: Dokonalý letný dezert, ktorý miluje aj Tatiana Žideková

Recepty

Tento dezert jednoducho patrí k letu. Pripravte si ho podľa inšpirácie od známej influencerky Tatiany Židekovej.

Potrebujete:

Cesto: 

  • 6 vaječných bielkov
  • štipku soli
  • 1 a 1/3 šálky kokosového cukru
  • 1PL zemiakového škrobu
  • 1ČL octu

Vyskúšajte tiež: Domáce tvarohové nanuky s ovocím: Skvelú pochúťku zvládnete za pár minút

Krém:

  • 1ČL vanilkového extraktu
  • 500g riccota syru
  • 500g jemného odtučneného tvarohu
  • ovocie na zdobenie

Postup: 

Z vaječných bielkov a soli si vyšľahajte tuhý sneh. Postupne pridávajte kokosový cukor a šľahajte, kým nevznikne lesklý a jemný krém. Nakoniec drevenou vareškou pridajte ocot a škrob. Pripavte si 2 plechy s papierom na pečenie a na každý dajte polovicu cesta (vytvorte kruh s priemerom cca 20 cm). Vložte do rozohriatej rúry oba plechy naraz a pečte približne hodinu, kým nevznikne mierne hnedastý a chrumkavý korpus. 

Neprehliadnite: Lahodný citrónový koláč: S letom sa spájajú aj ľahké ovocné dezerty

Medzitým si všetky suroviny na krém (okrem ovocia) vyšľahajte spolu v miske. 

Na upečenú prvú polovicu korpusu dajte polovicu krému, rozotrite ho po celom korpuse a následne poukladajte ovocie. Pridajte druhý korpus a opäť rozotrite krém a ozdobte ho zvyšným ovocím.

Dobrú chuť!

Mohlo by vás zaujímať: Farebné a chutné makrónky si viete pripraviť už aj doma. Ako na to?