Nizkokalorická Pavlova torta: Dokonalý letný dezert, ktorý miluje aj Tatiana Žideková
Tento dezert jednoducho patrí k letu. Pripravte si ho podľa inšpirácie od známej influencerky Tatiany Židekovej.
Potrebujete:
Cesto:
- 6 vaječných bielkov
- štipku soli
- 1 a 1/3 šálky kokosového cukru
- 1PL zemiakového škrobu
- 1ČL octu
Vyskúšajte tiež: Domáce tvarohové nanuky s ovocím: Skvelú pochúťku zvládnete za pár minút
Krém:
- 1ČL vanilkového extraktu
- 500g riccota syru
- 500g jemného odtučneného tvarohu
- ovocie na zdobenie
Postup:
Z vaječných bielkov a soli si vyšľahajte tuhý sneh. Postupne pridávajte kokosový cukor a šľahajte, kým nevznikne lesklý a jemný krém. Nakoniec drevenou vareškou pridajte ocot a škrob. Pripavte si 2 plechy s papierom na pečenie a na každý dajte polovicu cesta (vytvorte kruh s priemerom cca 20 cm). Vložte do rozohriatej rúry oba plechy naraz a pečte približne hodinu, kým nevznikne mierne hnedastý a chrumkavý korpus.
Neprehliadnite: Lahodný citrónový koláč: S letom sa spájajú aj ľahké ovocné dezerty
Medzitým si všetky suroviny na krém (okrem ovocia) vyšľahajte spolu v miske.
Na upečenú prvú polovicu korpusu dajte polovicu krému, rozotrite ho po celom korpuse a následne poukladajte ovocie. Pridajte druhý korpus a opäť rozotrite krém a ozdobte ho zvyšným ovocím.
Dobrú chuť!
Mohlo by vás zaujímať: Farebné a chutné makrónky si viete pripraviť už aj doma. Ako na to?