Presunúť na hlavný obsah

Pripravte rodine zdravé citrónové mini cheesecaky: Vymeňte klasiku za niečo nové

Recepty

Vaša rodina si túto sladkosť zamiluje natoľko, že ani sa nenazdáte a budete musieť robiť novú várku.

Potrebujete: 

na korpus

  • 50 g ovsenej múky (pomleté vločky)
  • 50 g mletých orechov
  • 10 g nemletého maku
  • 30 g rozpusteného masla

na náplň

  • 2 vajíčka
  • 500 g jemného polotučného tvarohu
  • cca 50 ml citrónovej šťavy (1-2 citróny)
  • 60 g brezového/trstinového cukru

Prečítajte si: Doprajte si sladké! Pripravte si chutný a zároveň zdravý jablkový koláč

Postup:

Ako prvý si pripravíme korpus zmiešaním všetkých ingrediencií. Vzniknutú zmes utlačíme na dno silikónových formičiek na muffinky a dáme ho predpiecť na cca 10 minút pri teplote 180°C. Medzitým si pripravíme náplň – opäť zmiešaním všetkých ingrediencií. Dohladka vymiešaný krém nalejeme na predpečený korpus do muffinových formičiek. Mini cheesecake pečieme do zozlátnutia, približne 20 minút pri teplote 180°C. Pred vyberaním z formičiek ich necháme úplne vychladnúť. Podávame ich buď samotné, alebo potreté citrónovým krémom a s ovocím.

Vyskúšajte tiež: Domáci lava cake ako z cukrárne: Jednoduchý recept, ktorý zvládne každý

Dobrú chuť!