Presunúť na hlavný obsah

Doprajte si výnimočné raňajky. Ako si pripraviť sladký, francúzsky toast?

Recepty

Ak vás už omrzeli klasické, tradičné raňajky, presuňte sa pomocou nášho receptu do Francúzska a pochutnajte si na sladkom pokrme.

Potrebujete:

  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky mlieka
  • 1/4 čajovej lyžičky
  • mletú škoricu
  • maslo alebo rastlinný olej
  • 4 krajce chleba 
  • práškový cukor 
  • javorový sirup

Postup:

V miske si za pomoci vidličky vymiešame vajca a mlieko. Do tejto zmesi namočíme krajce chleba - dávame sa však pozor, aby boli obidve strany rovnomerne mokré a dobre nasiaknuté. Na miernom ohni roztopíme kúsok masla (prípadne použijeme rastlinný olej) a poukladáme krajce chleba. Otáčame ich, až keď je chlieb mierne hnedý. Následne ich necháme odkvapkať nad panvicou a uložíme na tanier. Aby ste dosiahli čo najverenejší a najlepší efekt francúzskej kuchyne, chlebíky polejte vopred zohriatým, teplým sirupom. Na záver môžete posypať práškovým cukrom a pridať ovocie podľa vlastnej chuti.

Neprehliadnite: Pripravte si ovsenú kašu priamo ako z raňajkárne. Ako na to?