Presunúť na hlavný obsah

Ideálne ku káve, ale aj ako sladký snack. Pripravte si chutné, čokoládové potešenie

Recepty

Niektorí ju milujú viac, niektorí menej. Faktom však je, že na čokoláde si pochutí z času na čas každý. A ešte viac, keď je hlavnou esenciou chutného receptu, akým sú aj kakaové/ čokoládové rezy.

Potrebujete:

  • 375g masla
  • 180g polohrubej múky
  • 14 vajíčok
  • 14PL kryštálového cukru
  • 10ČL kakaa
  • 2 balenia vanilkového cukru
  • kypriaci prášok do pečiva
  • rumový sirup/aróma
  • čokoládová poleva

Prečítajte si: Zahreje nielen na duši: Lávový koláč s pečenými hruškami

Postup:

Zo siedmich bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ku ktorému primiešavame pomaly cukor (približne 7PL). Po dostatočnom premiešaní pridáme žĺtky a následne múku spolu s práškom do pečiva a troma lyžicami kakaa. Vznikne nám cesto, ktoré následne vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech. Zmes necháme piecť približne polhodinu pri 180 stupňoch.

V druhej mise si zatiaľ pripravíme krém. Vajíčka, kakao, kryštýlový a vanilkový cukor, šľaháme nad parou až kým nám zmes nezhustne. Necháme ju vychladnúť, zatiaľ čo si vymiešame maslo, ktoré do kakaovej zmesi pridáme.

Upečený korpus vytiahneme z rúry a pozdĺžne prerežeme na polovicu. Obidve časti pokvapkáme rumovým sirupom a následne jeden plát natrieme kakaovým krémom. Druhým ho opatrne ''zatvoríme'' a jemne, no dostatočne dobre ich popritláčame. Zvyškom krému natrieme vrch a pokojne aj boky zákusky. Na záver môžeme poliať čokoládovou polevou alebo roztopenou horkou čokoládou. Dobrú chuť!

Neprehliadnite: Koláč ako dokonalý recept. Ako si pripravíte chutné punčáky z pohodlia domova?