Presunúť na hlavný obsah

Sacherova torta v pohodlí vašej kuchyne. Pripravte si ju vo vegánskej verzii

Recepty

Koláč, na ktorom si pochutí každý. O tom, či ste už chutnali známu tortu, netreba diskutovať. Skúsili ste však jej vegánsku verziu?

Potrebujete: 

  • 300g hladkej pšeničnej múky
  • 170g trstinového cukru
  • 60g kakaa
  • 240ml rastlinného mlieka
  • 300g horkej čokolády
  • 120ml repkového oleja
  • 4PL jablčného octu
  • 2ČL prášku do pečiva
  • 1ČL jedlej sódy
  • vanilkový cukor
  • marhuľový džem
  • 100ml rumu
  • 150ml sójovej smotany

Prečítajte si: Ľahký mangový cheesecake s marakujovou omáčkou. Dezert, po ktorom sa budete oblizovať

Postup:

V mise zmiešame suché ingrediencie - múku, cukor, kakao, kypriaci prášok, jedlú sódu, soľ a vanilku. Medzitým si v mise nad parou zohrejeme rastlinné mlieko a približne 150g horkej čokolády. Miešame, kým sa tieto dve igrediencie nespoja. Vznikne nám čokoládové mlieko, ku ktorému postupne pridávame vodu (tiež približne 240ml), olej a jablčný ocot. Pridáme suché ingrediencie a poriadne vymiešame - až kým nám nevznikne cesto bez hrudiek. 

Cesto rozdelíme do dvoch foriem a korpus necháme piecť minimálne 45 minút na 180 stupňoch. Kontrolujeme špajlou - dopečené budú až vtedy, keď nezanechajú stopu na paličke. Následne ho necháme vychladnúť a až tak vyberieme z formy.

Nad partou v mikrovlnke zmiešame sójovú smotanu a zvyšných 150g horkej čokolády. Korpus zatiaľ pokropíme rumom, potrieme tenkou vrstvou džemu a prelepíme ďalším korpusom. Všetko zalejeme poslednou vzniknutou zmesou. Tortu odložíme do chladničky aspoň na hodinu, aby poriadne stuhla. Dobrú chuť!

Neprehliadnite: Zapekaná mrkva ako chutný a zdravý snack. Hotovú ju máte už za par minút