Pripravte si nadýchaný krémeš už vo vašej kuchyni. Zvládne ho aj začiatočník
Pochutíme si na ňom všetci. Obľúbený koláč je síce výsadou nás Európanov, no pravdou je, že si získal srdcia a žalúdky aj ľudí v zahraničí. A ak to nie je dôvod, prečo sa ho naučiť pripraviť, tak už nevieme.
Potrebujete:
- 500g lístkového cukra
- liter mlieka
- 2 balíčky Zlatého klasu
- 4ks vajíčok
- 3 balíčky vanilinového cukru
- 3PL kryštálového cukru
- 500ml smotany na šľahanie
- práškový cukor
Prečítajte si: Chutná verzia v novom šate. Pripravte si vegánsky banánový chlebík
Postup:
Lístkové cesto si rozdelíme na dve časti a každú z nich poriadne rozvaľkáme. Vzniknuté platy popicháme vidličkou a pečieme vo vopred prehriatej rúre na 220 stupňoch približne 10 minút.
Medzitým si vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky a bielky následne vyšľaháme s jedným vanilkovým cukrom na tuhý sneh. V hrnci si zatiaľ pripravíme mlieko, ku ktorému pridáme vanilkový cukor, kryštýlový cukor, zlaté klasy a následne žĺtky. Vznikne nám hustý puding, ku ktorému následne primiešavame sneh z bielkov. Vzniknutý krém nanesieme na upečený plát lístkového cesta a necháme vychladnúť.
Do smotany na šľahanie pridáme posledný vanilkový cukor a poriadne vyšľaháme. Túto penu nanesieme na puding a prikryjeme druhým plátom upečeného lístkového cesta. Koláčik odložíme do chladničky minimálne na dve-tri hodiny. Podľa chuti ho môžeme posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Neprehliadnite: Ľahký mangový cheesecake s marakujovou omáčkou. Dezert, po ktorom sa budete oblizovať