Presunúť na hlavný obsah

Recept na domácu zmrzlinu: Dve základné ingrediencie, k tomu pár kvapiek citróna a vaše obľúbené ovocie

Recepty

Dve základné ingrediencie, k tomu pár kvapiek citróna a vaše obľúbené ovocie. To je v zásade všetko, čo potrebujete na zmrzlinu, ktorú si vyrobíte v pohodlí domova a môžete sa ňou osviežovať aj niekoľko horúcich letných dní po sebe.

Ingrediencie: 

1 konzerva Tatra salka – sladeného zahusteného mlieka 
 
1 šľahačka (250 ml) 
 
citrónová šťava
 
trstinový a vanilkový cukor 
 
obľúbené ovocie alebo sladkosť (maliny, jahody, čučoriedky, kiwi, ríbezle, mango, melón, kúsky čokolády, keksy)
 

 

Postup: 

1. Najskôr si vyšľaháme šľahačkovú smotanu. Že je dobre vyšľahaná, ale nie prešľahaná, zistíte tak, že otočíte nádobu, v ktorej ste ju šľahali hore dnom a šľahačka drží. 
 
2. Potom do nej postupne pridávame celú konzervu zahusteného sladkého mlieka – Tatra salka a poriadne premiešame. 
 
3. Do takto zarobenej zmesi pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy pre sviežu chuť zmrzliny. 
 
4. Do zmrzlinovej nádoby nalejeme najskôr polovicu tejto pripravenej zmesi. 
 
5. Potom necháme v hrnci s trochou vody povariť obľúbené ovocie či už zavárané, mrazené alebo čerstvé. Posypať ho môžeme trstinovým cukrom a vanilkovým cukrom, ak máme radi sladšiu variantu. Napokon rozmixujeme zmes ponorným mixérom. Ak chceme aj kúsky ovocia v zmrzline, tak samozrejme nemixujte dohladka. 
 
6. Na prvú zmrzlinovú polovicu vylejeme ovocnú zmes. Zalejeme druhou polovicou. A na vrch ešte vylejeme zvyšnú ovocnú zmes. Prípadne povrch dozdobíme podľa našej chuti a fantázie. 
 
 
Tip: Ak nemáte radi práve ovocné zmrzliny, môžete pridať nastrúhané keksy a kúsky čokolády alebo rozpustenú čokoládu namiesto ovocnej zmesi. 
 
 
Dobrú chuť!