Presunúť na hlavný obsah

Obľúbené bolonské špagety vo vegánskej verzii. Zasýtia a sú dokonca omnoho zdravšie

Recepty

Špagety patria k najjednoduchším a najobľúbenejším jedlám vôbec. Niet sa čomu čudovať, ich príprava je síce rýchla, no napriek tomu dokážu priniesť skvelý gastronomický zážitok.

Potrebujete: 

  • špagety
  • 800g sekaných a olúpaných paradajok
  • 400g suchej šošovice
  • 200g mrkvy
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 2 stonky stopkového zeleru
  • cibuľu
  • citrón
  • petržlenovú vňať
  • bazalku
  • oregano
  • čierne korenie a soľ

Postup: 

Do mixéra si vložíme nakrájanú cibuľu, mkrvu, zelerové stonky, očistené strúčiky cesnaku a paradajky. To všetko zalejeme šťavou z približne polovice citróna a rozmixujeme na drobné kúsky. Pozor, nemyslí sa tým do kašovitej formy - konzistencia zmesi by mala byť v podobe omáčky.

Vymixovanú omáčku si dáme do hrnca a pridáme k nej surovú šošovicu, približne lyžičku čajovej soli, 1/2l vody a zvyšok korenín podľa našej chutí. Všetko poriadne zamiešame a necháme variť približne 40 minút. Medzitým si v osolenej vriacej vode uvaríme cestoviny, ktoré scedíme. Do hotovej omáčka nakoniec pridáme nasekanú, čerstvú bazalku a všetko ešte raz zamiešame. Dobrú chuť!

Neprehliadnite: Zdravé špagety ako náhrada ťažkej večere. Pripravte si ich s unikátnou domácou omáčkou