Dokonalý food styling a nezameniteľná chuť: Šafránové rizoto s krevetami ako ideálna večera na horúce letné dni
Pokiaľ hľadáte tip na rýchlu, chutnú, letnú večeru, skúste šafránové rizoto. Malý bonus navyše je, že hoci si gurmánsky jazýček príde na svoje, postava nebude trpieť.
Budete potrebovať:
- 500 g ryže arborio
- 700 ml vývaru
- 150 gramov kreviet
- 4 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- čierne korenie
- soľ
- maslo
- 1,5 deci bieleho vína
- šafrán
- parmezán
- petržleňová vňať
Neprehliadnite: Torty ako sladké pokušenie: Palacinková torta je príjemná na pohľad a poteší aj chuťové poháriky
Postup:
Na olivovom oleji orestujte cesnak a krevety, pridajte maslo podľa chuti. Podlejte bielym vínom a poduste kým krevety nezmäknú. Medzitým si na masle jemne pomiešajte ryžu, prilejte vývar, soľ, čierne korenie a nechajte variť.
Mohlo by vás zaujímať: Letný banana bread, ktorý zvládnete aj s prípravou do menej ako hodiny
Pred záverom pridajte šafrán a dobre pomiešajte. Dochuťte tromi veľkými lyžicami masla a primiešajte hotové krevety aj s výpekom. Navrch nastrúhajte parmezán a dozdobte peržleňovou vňaťou. Rýchly a jednoduchý recept na leto ako stvorený!