Tekvicový chlieb ako skvelá náhrada klasického pečiva na raňajky: Jeho lahodnú chuť si zamilujete!
Prípravu tohto tekvicového chleba zvládnete celkom určite aj vy. Jeho teplú, lahodnú chuť obohatenú o muškátový oriešok, škoricu, klinčeky či ďalšie koreniny, si zamilujete. Vyskúšajte si ho pripraviť podľa tohto receptu hneď teraz a neoľutujete.
Na prípravu potrebujete:
¾ šálky múky
1 KL sódy bikarbóny
2 KL originál korenia na tekvicový koláč či chlieb
2 KL škorice
¼ KL mletého muškátového oriešku
¼ KL rozdrvených klinčekov
½ KL morskej alebo himalájskej soli
1 a ½ šálky tekvicového pyré
½ šálky oleja
2 vajcia
¾ šálky javorového sirupu namiesto klasického bieleho cukru
2 PL tekvicových semiačok
kokosový alebo iný zdravší tuk na pečenie tekvicového chleba
Mohlo by vás zaujímať: Ľahký tekvicový koláč vhodný na narodeninové oslavy: Jeho lahodnú chuť si zamiluje celá rodina!
Postup prípravy:
Najskôr si predhrejte rúru na 250 stupňov C.
Potom natrite stredne veľkú formu na chlieb pomocou zdravšieho tuku na pečenie.
Vo veľkej mise zmiešajte všetky suché ingrediencie ako múka, soľ, sóda bikarbóna, korenie na tekvicový koláč alebo chlieb, škoricu, klinčeky, muškátový orech.
V samostatnej mise si zmiešate tekvicové pyré, štipku zdravšieho tuku na pečenie, vajcia a javorový sirup. Vmiešame múčnu zmes a miešame, kým sa nespojí.
Čítajte tiež: Letný banana bread, ktorý zvládnete aj s prípravou do menej ako hodiny
Následne takto pripravené cesto vlejeme do vymastenej formy a ak chcete, posypte aj tekvicovými semienkami.
Tekvicový chlieb pečieme cca 50 až 55 minút. Treba si ho sledovať. Každá rúra pečie predsa len trocha inak.
Po upečení necháme tekvicový chlieb vychladnúť asi 10 minút.
Neprehliadnite: Ultimátny recept na tekvicovo-jablkový koláč, ktorý privolá jeseň
Tip pre vás: Takto upečený tekvicový chlieb si po vychladnutí nakrájate a skladujte vo vzduchotesnej nádobe v chladničke alebo v mrazničke. Vydrží dlho čerstvý.
Dobrú chuť!