Pravá Parmigiana podľa pôvodného receptu: Túto taliansku špecialitu si zamilujete
Pokiaľ patríte medzi milovníkov talianskej kuchyne, teraz si prídete na svoje. Parmigiana je skrátka jedlo, ktoré určite bude patriť do kategórie vašich favoritov.
Ingrediencie:
- extra panenský olivový olej
- 2 strúčiky cesnaku
- čierne korenie
- soľ
- 700g baklažánov
- 500g paradajkového pretlaku
- 250g Mozzarella di bufala
- 75g postrúhaného syra Parmigiano Reggiano
- polovica cibule
- čerstvá bazalka
Postup:
Cibuľu ošúpte, pokrájajte na malé kúsky a orestujte na olivovom oleji. Pridajte k nej strúčiky cesnaku. Za stáleho miešania pridajte paradajkový pretlak. Ochuťte soľou, čiernym korením a bazalkou. Nechajte variť na miernom ohni asi 40 minút.
Čítajte tiež: Cuketa so zeleninou a kozím syrom - pochúťka po taliansky
Mozzarellu nakrájajte na kocky. Baklažány umyte a nakrájajte pozdĺžne na plátky. Tie opečte na rozpálenom oleji. Keď budú zlatisté, položte ich na tanier. Rúru si predhrejte na 220°C. Do zapekacej misky s rozmermi cca 20x30 cm dajte prvú vrstvu z plátkov baklažánu.
Nalejte menšie množstvo paradajkovej omáčky, nasypte kocky mozzarelly, zasypte nastrúhaným syrom a pridajte pár lístkov čerstvej bazalky. V takomto vrstvení pokračujte. Na záver nastrúhajte hrubšiu vrstvu syra. Pečte približne 30 minút. Pred samotným podávaním nechajte jedlo 20 minút odstáť. Dobrú chuť!
Mohlo by vás zaujímať: Recept na tradičné domáce vianočné oblátky: Na štedrovečernom stole nesmú chýbať