Presunúť na hlavný obsah

Krémové rizoto s medvedím cesnakom a kuriatkami: Privolajte jar aj na tanieri

Recepty

Toto krémové rizoto si zamilujete na prvé sústo. Recept je pritom jednoduchý, rýchly a určite stojí za to ho vyskúšať.

Ingrediencie:

  • 350 g sušených kuriatok
  • 100 g čerstvých dubákov
  • 2 šalotky
  • 90 g masla
  • 250 g ryže Arborio
  • 1,5 šálky vývaru
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • hrsť medvedieho cesnaku
  • čierne korenie
  • soľ
  • hoblinky parmezánu

Čítajte tiež: Cuketa so zeleninou a kozím syrom - pochúťka po taliansky

Postup: 

Šalotku, kuriatka aj dubáky nakrájame. Ako prvú na masle orestujeme šalotku do zlatista, potom pridáme hríbiky. Dochutéme korením, trošku posolíme. Pridáme ryžu, dobre premiešame a zalejeme vývarom. Necháme variť, kým ryža nie je al dente.

Mohlo by vás zaujímať: Recept na tradičné domáce vianočné oblátky: Na štedrovečernom stole nesmú chýbať

Na záver vmiešame zvyšok masla, olivový olej aj medvedí cesnak. Posypeme hoblinkami parmezánu a podávame. Dobrú chuť!