Zapečené pudingové croissanty s kúskami šťavnatej rebarbory: Extra maslová chuť a ľahká textúra
Tradičné maslové croissanty v spojení s kúskami šťavnatej rebarbory, zaliate pudingom. Na prvý pohľad netradičná kombinácia chutí, ktorá vás môže prekvapiť, ale rozhodne len v pozitívnom slova zmysle. Nechajte sa presvedčiť.
Ingrediencie:
1 zväzok (asi 750 g) rebarbory, orezanej a nakrájanej na 2 cm kúsky
55 g práškového cukru
60 ml pomarančovej šťavy
roztopené maslo na vymastenie
4 pozdĺžne rozpolené croissanty
90 g marhuľového džemu
3 vajcia
430 ml mlieka
1 ČL vanilkového extraktu
70 g práškového cukru aj naviac
smotana na šľahanie
Mohlo by vás zaujímať: Sladké raňajky sú povinnou jazdou. Pripravte si croissant ako z francúzskej reštaurácie
Postup prípravy:
Vložte rebarboru, práškový cukor a pomarančovú šťavu do malého hrnca na strednom ohni. Prikryte a priveďte do varu. Znížte teplotu na minimum a varte 3 až 5 minút alebo kým rebarbora nezmäkne. Odložte nabok, aby tekutá zmes mierne vychladla.
Rúru predhrejte na 180 stupňov Celzia. Zapekaciu misu s objemom cca 1,25 l vymastite rozpusteným maslom. Croissanty potrite marhuľovým džemom a vložte do misy, mierne by sa mali prekrývať. Na croissanty nasypte rebarboru a akúkoľvek šťavu z panvice.
Čítajte tiež: Chutné domáce croissanty u vás v kuchyni: S týmto receptom to zvládnete veľmi hravo
Vajcia, mlieko, vanilku a naviac práškového cukru vyšľahajte v zvlášť miske, kým sa zmes nespojí. Zmes následne nalejte na croissanty. Odstavte na 10 minút, aby sa mliečna zmes mierne vstrebala.
Vložte zapekaciu misu do väčšieho plechu. Nalejte doň toľko vriacej vody, aby siahala do polovice steny zapekacej misy. Pečte cca 50 až 55 minút alebo kým pudingová zmes práve nestuhne. Podávajte ešte teplé, najlepšie s vyšľahanou šľahačkou.
Neprehliadnte: Chutné domáce croissanty s vlastnoručne urobenou nutelou
Dobrú chuť!