Presunúť na hlavný obsah

Zapečené pudingové croissanty s kúskami šťavnatej rebarbory: Extra maslová chuť a ľahká textúra

Recepty

Tradičné maslové croissanty v spojení s kúskami šťavnatej rebarbory, zaliate pudingom. Na prvý pohľad netradičná kombinácia chutí, ktorá vás môže prekvapiť, ale rozhodne len v pozitívnom slova zmysle. Nechajte sa presvedčiť.

Ingrediencie: 

1 zväzok (asi 750 g) rebarbory, orezanej a nakrájanej na 2 cm kúsky

55 g práškového cukru

60 ml pomarančovej šťavy

roztopené maslo na vymastenie

4 pozdĺžne rozpolené croissanty

90 g marhuľového džemu

3 vajcia

430 ml mlieka

1 ČL vanilkového extraktu

70 g práškového cukru aj naviac 

smotana na šľahanie 

Mohlo by vás zaujímať: Sladké raňajky sú povinnou jazdou. Pripravte si croissant ako z francúzskej reštaurácie

Postup prípravy: 

Vložte rebarboru, práškový cukor a pomarančovú šťavu do malého hrnca na strednom ohni. Prikryte a priveďte do varu. Znížte teplotu na minimum a varte 3 až 5 minút alebo kým rebarbora nezmäkne. Odložte nabok, aby tekutá zmes mierne vychladla. 

Rúru predhrejte na 180 stupňov Celzia. Zapekaciu misu s objemom cca 1,25 l vymastite rozpusteným maslom. Croissanty potrite marhuľovým džemom a vložte do misy, mierne by sa mali prekrývať. Na croissanty nasypte rebarboru a akúkoľvek šťavu z panvice.

Čítajte tiež: Chutné domáce croissanty u vás v kuchyni: S týmto receptom to zvládnete veľmi hravo

Vajcia, mlieko, vanilku a naviac práškového cukru vyšľahajte v zvlášť miske, kým sa zmes nespojí. Zmes následne nalejte na croissanty. Odstavte na 10 minút, aby sa mliečna zmes mierne vstrebala.

Vložte zapekaciu misu do väčšieho plechu. Nalejte doň toľko vriacej vody, aby siahala do polovice steny zapekacej misy. Pečte cca 50 až 55 minút alebo kým pudingová zmes práve nestuhne. Podávajte ešte teplé, najlepšie s vyšľahanou šľahačkou. 

Neprehliadnte: Chutné domáce croissanty s vlastnoručne urobenou nutelou

Dobrú chuť!