Presunúť na hlavný obsah

Talianske klobáskové mäso a cestoviny: Navrch ide bohatá oriešková omáčka, ktorá povýši toto jedlo

Recepty

Zmes klobásového mäsa a kúskov gaštanu vytvára bohatú orieškovú chuť omáčky ideálnej k týmto cestovinám. Tie budú aj vďaka ingredienciám ako talianske klobáskové mäso povýšené z každodenného jedla na špeciálne jedlo.

Ingrediencie:

1 PL olivového oleja

1 veľká nadrobno nakrájaná cibuľa

450 g balenie Bervini Salsiccia čerstvej klobásky

200 g vákuovo baleného gaštanu

2 nadrobno nakrájané strúčiky cesnaku

1 ČL nasekaného rozmarínu

1 ČL semienka feniklu

Mohlo by vás zaujímať: Pripravte si domácu pizzu podľa talianskeho receptu: Spojenie chrumkavého cesta a paradajok vás dostane

1 pohár červeného vína

500 g rajčinového pyré

500 g  cestovín, najlepšie pappardelle

malé balenie nadrobno nakrájaného kučeravého petržlenu

parmezán alebo Grana Padano na posypanie 

Postup prípravy: 

Vo veľkej panvici rozohrejeme olej a cibuľku smažíme cca 5 minút. Keď začne mäknúť, pridáme nakrájanú klobásku a gaštany a smažíme ďalších 10 až 12 minút, pričom mäso počas osmahnutia rozdrobujeme drevenou vareškou. Počas osmahnutia neustále premiešavame a sledujeme si oheň. 

Čítajte tiež: Kuracie mäsové guľky v paradajkovo-bazalkovej omáčke

Keď sú mäso a gaštany opečené dozlatista, pridáme cesnak, rozmarín a feniklové semienka a varíme ešte cca 2 minúty. Zalejeme vínom, väčšinu necháme vyvrieť a potom prilejeme paradajkové pyré. Omáčku prikryte a varíme cca 10 minút, zatiaľ čo cestoviny uvaríme vo veľkom množstve osolenej vody podľa návodu na obale.

Odložíme si šálku vody na varenie cestovín, potom cestoviny dobre scedíme. Cestoviny, 3 polievkové lyžice vody, pripravené ragu a väčšinu petržlenovej vňate zmiešame spolu, potom osolíme podľa chuti. Rozdelíme na taniere, pridáme mleté čierne korenie, zvyšnú petržlenovú vňať a potom hrsť hoblín parmezánu či iného obľúbeného syru. 

Neprehliadnite: Pravé talianske špagety carbonara: Pripravte si ich v tradičnej verzii podľa pôvodného receptu

Dobrú chuť!