Presunúť na hlavný obsah

Aká Madonna, taká Lourdes

Feminity

Dcéra ženy, ktorá je kráľovnou všetkého možného, od popu cez extravagantnú módu až po erotické klipy, pravdepodobne nemala na výber. Bola len otázka času, kedy sa Lourdes Maria Leon postaví pred skriňu a začne kombinovať. A výsledkom je tmavovlasá verzia Madonny v mladšom vydaní.

Trinásťročná Lourdes sa pravdepodobne necháva v otázke módy inšpirovať mamou, v opačnom prípade zdedila okrem fyzickej podobnosti aj takmer rovnaký vkus. Láska oboch žien k pekným outfitom vyvrcholila k vytvoreniu vlastnej módnej kolekcie pre juniorov, ktorú nazvali Material Girl. Je určená tínedžerkám, ktoré obľubujú punkový štýl osemdesiatych rokov. To boli časy plné farebných minisukní, legín, šnurovacích topánok a vybíjaných opaskov, ktoré masovo spopularizovala práve Madonna. Tvárou značky je herečka Taylor Momsen, o čom však je nová kolekcia, vidno najlepšie na Lourdes.

Mladá puberťáčka sa výrazných farieb ani krátkych dĺžok nebojí. Vidieť ju najmä v krikľavých alebo vzorovaných pančucháčoch, na ktorých má natiahnuté minišaty alebo rovnako krátke sukne. Dobre vie, že k silonkám s pozaťahovanými očkami sa patrí obliecť si koženú bundu a šnurovacie bagandže, poprípade dnes maximálne uctievané conversy. Očividne má zmysel aj pre detaily, pretože modely dopĺňa šálmi, klobúkmi, trakmi a okuliarmi všetkých farieb.

Za štýlovosťou svojej adoptívnej mamy a Lourdes nezaostáva ani najmladšia členka rodiny, Mercy James. V jej prípade však až čas ukáže, či bude mať vlohy na založenie ďalšej rodinnej módnej kolekcie, alebo je jej perfektný imidž „iba“ dielom Madonny a módnych návrhárov. Mať za kamošku módnu návrhárku Stellu McCartney predsa len veľa vecí uľahčí. Už dnes však môže ísť malá Afričanka svojim rovesníčkam príkladom.