Presunúť na hlavný obsah

SLOVENSKÉ FUTBALOVÉ LEGENDY VO FINÁLE PORAZILI ČECHOV

Fitness

Na futbalovom turnaji v Prievidzi „zahviezdili“ Slováci. Vyhrali nad tímom futbalových legiend z Čiech. Stretnutie bolo dramatické a Česi Slovákov poriadne potrápili. Po skončení zápasu svietil na displeji výsledok 2:2. Slovenskí futbaloví majstri museli svoje prvenstvo obhájiť v penaltových rozstreloch, kde zvíťazili 3:2. Pohár generálneho riaditeľa Unipharmy tak poputoval do rúk našich bývalých futbalových reprezentantov.

Na piatom ročníku turnaja v prievidzskej hale City aréna privítali fanúšikovia také hviezdy ako Jozef Adamec, Ľubomír Moravčík, Ladislav Petráš, Ladislav Jurkemik, Vladimír Kinder, Miloš Glonek, Stanislav Fišan, Július Šimon a Ladislav Pecko. Skvelú streleckú kondíciu prejavil Martin Obšitník, ktorý získal aj titul najlepšieho strelca turnaja. Niektorí z hrajúcich futbalových legiend v minulosti hostili v známych svetových kluboch. Bývalí Slovanisti dokonca získali predposledný federálny titul majstrov Československa. V prievidzskej športovej hale si to navzájom rozdali spolu s výbermi z košickej Nemocnice – Šaca, handlovskej nemocnice, nemocnice z Bánoviec nad Bebravou ako aj s výberom českých futbalových hviezd, ktoré zastupovali zvučné mená ako Karol Dobiaš či František Štambacher, ktorý bol olympijským víťazom, či majstrom Európy. Na turnaj prijali pozvanie aj družstvá z distribučných stredísk Unipharma z Prešova, Bojníc a Bratislavy, ako aj hráči výberu futbalistov z Hornej Nitry.

Komentátorského mikrofónu sa chopil známy moderátor Karol Polák, ktorý doslova perlil a publikum zabával svojimi vtipmi a pikantnosťami o hráčoch. Keď po slávnostnom výkope na začiatku turnaja zaštrajkovala ozvučovacia technika, miestne mažoretky sa dostali do nezávidenia hodnej situácie. Svoj tanec nakoniec úspešne dokončili aj bez hudby, za vtipného komentovania Karola Poláka. O príjemnú atmosféru nebola na hornej Nitre núdza. Vydarenej akcii sa tešil Tomislav Jurik, generálny riaditeľ spoločnosti Unipharma Prievidza – 1. slovenskej lekárnickej a.s.: “Podujatie dopadlo na výbornú, celý deň sme sa skvele zabávali na bonmotoch z úst Karola Poláka a dobrých výkonoch všetkých futbalistov. Dúfam, že tak ako boli úspešní naši slovenskí futbaloví majstri tu u nás v Prievidzi, bude sa dariť aj nášmu slovenskému reprezentačnému tímu v Afrike.”


Oficiálne výsledky 5. ročník turnaja o pohár generálneho riaditeľa Unipharmy:
 
1. výber SR
Jozef Adamec, Ľubomír Moravčík, Ladislav Petráš, Ladislav Jurkemik, Vladimír Kinder, Miloš Glonek, Stanislav Fišan, Július Šimon a Ladislav Pecko
2. výber ČR
Karol Dobiaš, Ivo Lubas, Ján Berger, František Štambacher, Zdeněk Hruška, Pavel Mráz, Ivan Hašek a Zdeněk Prokeš
3. výber futbalistov hornej Nitry

Najlepší brankár: Stanislav Gendiar (výber horná Nitra)
Najlepší obranca: Jan Berger (výber ČR)
Najlepší strelec: Martin Obšitník (výber SR)
Najlepší útočník: Miroslav Šajban (výber horná Nitra)
Najlepší hráč: Ľubomír Moravčík (výber SR)