Presunúť na hlavný obsah

Dlhé roky bojovala s celulitídou, napokon ju takto porazila: Rozhodla sa o svoje tajomstvo úspechu podeliť

Zdravie a relax

Krásnu fitness expertku aj blogerku, Sarah, trápila celulitída roky a roky sa aj snažila nájsť vhodný tréningový štýl a životosprávu, aby zvýšila kondíciu, stratila tuk a zbavila sa celulitídy. Napokon to dokázala, a rozhodla sa o svoje tajomstvo úspechu podeliť.

Kvôli celulitíde odmietala nosiť krátke šortky 

Sarah pre denník Dailymail prezradila, že jej celulitída bola intenzívna a dokonca vraj odmietala nosiť krátke šortky, pretože sa hanbila: „Mala som ju na bruchu, rukách, chrbte, ramenách, nohách a na zadnej časti nôh a mojom pozadí.“ Všetko sa však zmenilo, keď našla vhodný tréning, správny typ stravovania a celkovo režim pre svoje telo. Vďaka tomu napokon zmenila svoj život k lepšiemu. Dnes sa rozhodla Sarah podeliť o triky, na ktoré prisahá, a ktoré jej pomohli zbaviť sa nepríjemnej celulitídy, ktorá trápi nejednu ženu. 

Mohlo by vás zaujímať: Známa trénerka odhalila trik, ako si ženy robia guľatejší zadok: Fotografie PRED a PO vás dostanú!

Trik číslo 1: cvičenie 

Krásna a vyšportovaná Sarah pre spomínaný denník prezradila: „Keď som začala začleňovať chôdzu a behanie do môjho životného štýlu, všimla som si obrovské zlepšenie mojej celulitídy... Vedecky a fakticky  povedané, ak stratíte telesný tuk, väčšinou sa zredukuje aj vaša celulitída.“ Sarah tiež dodáva, že aeróbny pohyb tela spôsobuje pre celé jej telo zázraky, pretože zvýšená cirkulácia v organizme zredukovala jej nepekný vzhľad celulitídy: „Hlavne, keď bežím, snažím sa použiť svoje ruky a zaoberať sa jadrom, takže to je skoro celý môj tréning.“ 

No beh nie je samozrejme jedinou aktivitou, ktorá pomohla Sarah zbaviť sa celulitídy. Tiež sa zameriava na posilňovanie svalov najmä, hamstringov, čo sú svaly na zadných stranách stehien, kde sa celulitída vyskytuje často. Preto Sarah poctivo pracuje nielen na nich, ale aj svojom pozadí. Na to jej najlepšie poslúžia drepy, skoky, výpady, mosty či cvičenie s loptou. 

Čítajte tiež: Mamička dvoch detí sa rozhodla po pôrode schudnúť: Toto je výsledok, ktorý na nej mnohé môžeme obdivovať

Trik číslo 2: voda a strava

Áno, toto počujeme skutočne často, ale aj podľa Sarah je dostatok vody kľúčovým trikom v chudnutí a strate nielen tuku, ale aj celulitídy vôbec: Detoxikuje telo, vyplavuje všetko zlé zo systému. Šla som a kúpila si džbán vody z predajne so zdravými potravinami a je to prirodzený filter. Pijem dva džbány tejto vody každý deň. Ak sa vám nepáči voda, skúste do nej pridať citrón alebo limetku.“

Rovnako ako voda, aj jedlo môže hydratovať, zbavovať nás toxínov v našom tele alebo aktivizovať zložky v ňom, ktoré podporia tvorbu kolagénu, krvný obeh, antioxidanty a obsah minerálov v našom tele. Tým zároveň redukujú aj celulitídu na našom tele. Preto Sarah odporúča zaradiť do svojho jedálnička bobule ako acai, camu prášok, ananásy, zelený čaj alebo matcha čaj.

Tiež jedlá, ktoré majú vysoký podiel vitamínu A a jódu ako morské riasy, ktoré Sarah pridáva do šalátov, alebo špenát či spirulína a kel: „Moje osobné pravidlo znie, čím viac zelené, tým lepšie,“ dodáva. 

Ďalej by sme nemali zabúdať na jedlá bohaté na omega-3-mastné kyseliny v orechoch, ľanových či konopných semienkach či tresčej pečeni. Sarah má však jedno konkrétne obľúbené jedlo, ktoré je v boji s celulitídou spoľahlivou zbraňou: „Môj obľúbený je kostný vývar - je plný aminokyselín, ktoré zvyšujú kolagén a vyhladzujú štruktúru pokožky.“ Napokon nezabúdajte na potraviny, ktoré majú vysoký obsah vody ako uhorky či melón. 

Neprehliadnite: 20-dňová výzva proti celulitíde: Vďaka nášmu plánu na cvičenie sa jej zbavíte a na leto dosiahnete postavu snov

Trik číslo 3: Suché masírovanie 

Posledným trikom fitness expertky Sarah je, že predtým ako ide do sprchy, použije na celé telo masážnu kefu, ktorou si na sucho masíruje svoje telo cca 5 až 10 minút: „Je to všetko o obehu...,“ prezrádza. Potom ide do sprchy a použije hydratačný krém na telo. 

Na záver Sarah dodáva, že celulitída nie je niečo, za čo sa musíme hanbiť, väčšina z nás ju má, ale môžeme sa pokúsiť s ňou bojovať. Napríklad aj za pomoci jej trikov. Inšpirujte sa teda.