Presunúť na hlavný obsah

Čo prezrádza poloha, v akej s partnerom zaspávate, o vašom vzťahu? Tieto detaily odkryjú, ako ste na tom!

Zábava

Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, o čom vypovedá vaše telo, keď je uložené k spánku. Aj tieto pre niektorých možno bezvýznamné maličkosti majú svoj zmysel pre váš vzťah.

Zaspávame každodenne a poväčšine aj rýchlo. Hlavne v dobách moderného životného štýlu, sa spánok stal vykúpením a dlhoočakávaným denným odpočinkom nielen pre naše telo, ale aj pre našu myseľ. Spolu s partnerom ste si už asi zvykli na to, ktorá časť postele patrí komu, otázne však zostáva, ako ste na mäkkom matraci uložení a akú polohu spánku máte. Pozrite sa spolu s nami, čo tieto spánkové polohy vypovedajú o vašom charaktere a ako definujú váš vzťah.

Prečítajte si tiež: 5 superpotravín, ktoré zlepšia vaše cvičenie: Tieto naštartujú metabolizmus a urýchľujú chudnutie

Ako do seba zapadajúce lyžičky

Ak spávate s partnerom vedľa seba a v spánku ste nerozlučnou dvojicou, hovorí to o vašom pevnom a láskyplnom pute. Hlbšie sa však viete zamyslieť aj nad tým, kto je tou väčšou lyžičkou, ktorá tvorí oporu tomu druhému. Nie je to tak iba pri spánku. Aj v reálnom živote je potom táto osoba tou dominantnejšou a ochrancom vzťahu.

Láskyplné zaspávanie na jeho či jej hrudi

Nebojte sa, nie je zlé ak túto romantickú pozíciu nepraktizujete každý večer. Ak áno, značí to o plnosti lásky. Práve preto sa hovorí, že toto je typická poloha spánku novomanželov. Vytvárajú si tak oddanosť a zmysel pre ochranárstvo svojho práve nadobudnutého vzťahu.

Nočné cestovanie za svojím partnerom

Spoločné zaspávanie je krásna vec. Stáva sa vám však, že váš partner či partnerka sa v noci radi pohybujú po posteli a menia mesto spánku? Ak ho/ ju poslušne nasledujete svedčí to o vašej hlbokej láske a odovzdanosti. Potrebujete cítiť toho druhého a mať ho na blízku aj počas noci.

Prepletené rúčky či nôžky

Vaša vášeň sa dá vyjadriť aj touto polohou spánku. Pri spaní cítite toho druhého a je vám to príjemné. Nemusí ísť iba o prepletenie končatín, v kontakte s milovanou osobou môžete zostať, aj keď ležíte tvárami blízko seba a preukazujete si tak svoju fyzickú aj psychickú oddanosť. 

Držanie sa za ruky

Svoj dlhodobý vzťah môžete potvrdzovať aj touto polohou spánku. Ak sa v noci držíte za ruky, hovorí to o vašej pretrvávajúcej silnej láske, ktorú so svojím milovaným chcete zdieľať až do konca života. Ste si vždy oporou a váš vzťah sa nikdy neskončí.

Spánok chrbtom k sebe

Ak keď prvotný moment môže hovoriť o opaku, tento typ spánku má v sebe dávku úplnej bezhraničnej oddanosti. Partneri si vo všetkom veria a zostávajú bezvýhradne sami sebou aj počas spánku. 

Opačné strany postele

Táto spánková poloha je bežná pre páry, ktoré spolu práve len začali bývať. Každý z nich si hľadá svoje vlastné miesto, ale ponechávajú si aj svoju vlastnú jedinečnosť a nezávislosť. Akceptujú sa na plnej úrovni a ukazujú tomu druhému svoje pochopenie a porozumenie.

Dotýkajúce sa chodidlá

Mohli by sme povedať, že páry, ktoré sa spolu v noci dotýkajú chodidlami, vedia, že ich rozhodnutia sú ich spoločnými rozhodnutiami. Problém nastáva vtedy, ak iba jeden zo vzťahu má potrebu vyhľadávať v noci kontakt druhej osoby. Keď sa mu nedostáva vysnívanej odpovede, môže sa cítiť ukrátený.

Mohlo by vás zaujímať: Aj vaša pleť si zaslúži detox: Tieto rady vám zabezpečia sviežu pleť už za 24 hodí

Vytláčanie z postele

Ak jeden z partnerov má potrebu zaberať oveľa väčšie množstvo v posteli a nenechávať tomu druhému potrebný priestor, hovorí to o jeho sebeckosti. K vzťahu pristupuje egoisticky a nemá potrebu brať ohľad na toho druhého.