Presunúť na hlavný obsah

Brownie cheesecake s dvomi druhmi čokolády: Týmto sladkým dezertom rozhodne potešíte svoju polovičku na Valentína

Feminity

Nie ste si isté, čím potešiť svojo milovaného na sviatok zamilovaných? Máme pre vás skvelý tip od blogerky Maťky zo Stvory z kuchyne. Verte nám, že tomuto cheesecake žiaden muž neodolá.

Čo potrebujete:

Brownie cesto

125 g horkej čokolády (obsah kakaa min. 50%)

125 masla (82 %- ného)
2 celé vajíčka (veľ. M)
165 g kryštálového cukru
semiačka z 1 vanilkového struku
110 g hladkej múky (môžete aj o niečo menej)

Nepečený krém

250 g mascarpone
250g tučného jemného tvarohu
200 g bielej čokolády (obsah kakaovej sušiny min. 30%)
100 g tzv. dark chocolate chips 

Zdobenie

čerstvé jahody alebo iné obľúbené ovocie

Postup: 

Maslo izbovej teploty dajte nakrájané na kúsky spolu s nalámanou čokoládou do sklenenej misky a roztopte buď vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke. Nechajte chladnúť a zatiaľ vyšľahajte vajíčka s cukrom a vyškrabkaným vnútrom vanilkového lusku do peny. Ručne vmiešajte vychladnutú maslovú čokoládu a nakoniec múku. Pri 160 stupňoch pečte cca 40-45 minút. Treba skúsiť pichnúť ihlicou do stredu a nesmie vám na nej ostať surové cesto. Brownie nechajte chladnúť vo forme, ale obehnite si cesto dookola nožom, aby sa oddelilo od formy. Keď je korpus vlažný, môžete sa pustiť do krému. Ten bude rýchlo tuhnúť, takže si ho určite nerobte vopred, kým je ešte cesto horúce.

Bielu čokoládu roztopte a zase nechajte vychladnúť. Mascarpone a tvaroh si prešľahajte šľahačom, prisypte tmavé čoko kúsky a prilejte tekutú bielu čokoládu. Krátko prešľahajte a dajte krém na vychladnutý brownie korpus, ktorý je stále vo forme na pečenie. Pekne si krém uhlaďte a nechajte takú hodinku- dve v chladničke, aby čokoláda v kréme stuhla a cesto sa trochu odležalo. Dozdobte jahodami alebo čím vám len napadne.

Tip:

Predtým, než budete koláčik krájať, je dobré nechať ho nejaký čas vybratý vonku pri izbovej teplote, pôjde vám to ľahšie, lebo krém je dosť tuhý a brownie cesto kvôli vysokému podielu čokolády a masla takisto.

Prečítajte si: VIDEO: Fotografka Michaela stojí za projektom Bratislava: Takto sa dostala k foteniu a získala si tisíce fanúšikov