Presunúť na hlavný obsah

Kelly Preston

herečka
Kelly Preston

Kelly Preston

herečka
Miesto narodenia:
Honolulu Havaj, USA
Partner/ka:
John Travolta
Rodinný stav:
vydatá
Vek:
61
Výška:
170 cm
Znamenie:
váhy
Povolanie:
herečka
Osobný web:
www.kellypreston.com

Detstvo a štúdium


Vyrastala na Havaji a po rozvode rodičov žila s otcom rok v Iraku a dva roky v Austrálii. Pracovala ako modelka, aby si mohla zaplatiť štúdium dramatického umenia na „University of Southern California“ (USC) a potom na losangelskej „University of California“ (UCLA). Jej filmové začiatky sa spájajú s účinkovaním v mydlovej opere „Capitol“.

Kariéra


Preslávila sa jednou z hlavných úloh v dramatickom televíznom seriáli z vojenského prostredia „Pre lásku a česť“ z roku 1983 a hosťovala v seriáloch „Doktor Quincy“, „Medium“a „Modrý Hrom.
Zahrala si aj v krátkometrážnej snímke „Malé prekvapenia“, ktorá bola nominovaná na Oscara.
Od polovice osemdesiatych rokov sa na filmovom plátne začala objavovať najmä v úlohách sokýň alebo priateliek hlavných hrdiniek. Zaujala svojím prejavom v romantickej komédii „Jerry Maguire“, v ktorom dostala od Toma Cruisa kopačky.

Súkromie


Jej prvým manželom bol herec Kevin Gage. Vzali sa v roku 1986, manželstvo vydržalo len rok.
Od roku 1991 je vydatá za známeho herca Johna Travoltu, s ktorým má tri deti. V roku 2009 im zomrel šestnásťročný syn Jett, z dôvodu veľkého zármutku a prázdnoty sa známy pár rozhodol pre ďalšie dieťa a v novembri 2010 sa im narodil syn Benjamin Hunter Kaleo.