Presunúť na hlavný obsah

Lenka Šóošová

moderátorka, vizážistka
Lenka Šóošová

Lenka Šóošová

moderátorka, vizážistka
Miesto narodenia:
Bratislava
Partner/ka:
Richard Raiman
Rodinný stav:
slobodný
Vek:
47
Znamenie:
býk
Povolanie:
moderátorka, vizážistka

Detstvo

Rodená Bratislavčanka nevyrastala v prepychu, ale v skromných pomeroch milujúcej rodiny, kde rodičia svojmu potomkovi občas jednoducho nedokážu splniť každý jeden sen, a to napriek tomu, ako veľmi by chceli. Túto svoju skúsenosť však napodiv nepovažuje za prehru, ale naopak. Už v detstve si veľmi dobre uvedomila, že pokiaľ niečo naozaj chce, síce to mať môže, no zarobiť si na to musí sama.

Štúdium

Po základnej školy sa rozhodla pokračovať v umeleckom odbore, ktorý ju lákal už odmala. Napriek tomu, že odbor umelecká maskérka začala študovať ešte v predrevolučnom období, až po revolúcií sa mohla začať živiť ako vizážistka.

Kariéra

V období, keď sa oblasť módy na našom území ešte veľmi neudomácnila, nebolo veľa schopných vizážistov. Lenka sa z toho dôvodu stala zakrátko žiadanou vizážistkou, a tak ako sama priznala, už v mladosti začala zarábať pomerne veľké peniaze. Postupne sa vypracovala až ku pozícii maskérky vo verejnoprávnej televízii. Pobudla tu dlhých šesť rokov. Súčasne si však naďalej privyrábala ako vizážistka na rôznych módnych prehliadkach, či obdobných podujatiach. Vďaka jej príjemnému prejavu, nespornej kráse a daru reči ju oslovili s ponukou na moderovanie, ku ktorému ju doslova museli dotlačiť. Napokon sa však veľmi rýchlo stala obľúbenou tvárou televíznej obrazovky, a tak sa postupne začala živiť aj ako príležitostná moderátorka spoločenských udalostí. Ako však sama dodáva, ani s odstupom času nie je prílišná extrovertka a ešte aj dnes veľmi dobre vie, čo je to tréma.