Presunúť na hlavný obsah

Colin Farrell

Herec

Colin Farrell

Herec
Miesto narodenia:
Dublin, Írsko
Vek:
43
Znamenie:
blíženci
Povolanie:
Herec

Filmografia

1996 The Disappearance of Finbar
1997 Drinking Crude
1999 The War Zone
2000 Ordinary Decent Criminal
2000 Tigerland
2001 American Outlaws
2002 Hart's War
2002 Minority Report
2002 Phone Booth
2003 The Recruit
2003 Daredevil
2003 Veronica Guerin
2003 S.W.A.T.
2003 Intermission
2004 A Home at the End of the World
2004 Alexander
2005 The New World
2006 Ask the Dust
2006 Miami Vice
2007 Cassandra's Dream
2008 In Bruges
2008 Kicking It
2008 Pride and Glory
2009 Ondine
2009 Triage
2009 Crazy Heart
2009 The Imaginarium of Doctor Parnassus
2010 The Way Back
2010 London Boulevard
2011 Horrible Bosses
2011 Fright Night
2012 Total Recall
2012 Seven Psychopaths
2013 Dead Man Down
2013 Epic
2013 Saving Mr. Banks
2014 Winter's Tale
2014 Miss Julie
2015 The Lobster
2015 Solace
2016 Fantastic Beasts and Where to Find Them

Ocenenia

2000 Boston Society of Film Critics Awards
2002 Shanghai International Film Festival
2003 Irish Film and Television Awards
2003 London Critics Circle Film Awards
2003 Teen Choice Awards
2004 MTV Movie Awards, Mexico
2009 Golden Globe Award
2010 Irish Film and Television Awards
2010 San Diego Film Critics Society Awards
2012 Boston Society of Film Critics Awards

Zaujímavosti

Pochádza z írskeho Dublinu, má dve sestry a brata. Sestra Claudine je aj jeho osobnou asistentkou.
Prestal fajčiť na jeho 34. narodeniny (31 mája 2010). Svoju poslednú cigaretu vyfajčil o pol dvanástej danej noci. Fajčieval balíček cigariet denne. Dokonca napísal aj rozlúčkový list cigaretám.