Presunúť na hlavný obsah

Jenson Button

pilot formuly 1
Jenson Button

Jenson Button

pilot formuly 1
Miesto narodenia:
Frome, Anglicko
Partner/ka:
Jessica Michibata
Rodinný stav:
slobodný
Vek:
44
Výška:
181 cm
Váha:
72 kg
Znamenie:
kozorožec
Povolanie:
pilot formuly 1

Zaujímavosť


Pretekať začal už v šiestich rokoch. Postupne sa zlepšoval a v roku 1989 v britskej Super Prix a v desiatich rokoch sa ukazoval už ako obrovský talent.
Niekoľkokrát vyhral britský šampionát kadetov a juniorov, aj British Open. Vyhrával pretekársku súťaž v juniorskom kontinentálnom šampionáte i v talianskej motokárovej zimnej sérií. Talianske majstrovstvá motokár medzi seniormi vyhral v roku 1995 a stal sa najmladším jazdcom svetovej série motokár.

Po týchto úspechoch si Jenson Button začal budovať kariéru vo formule F1. V britskej formule Ford, v roku 1998, skončil na druhom mieste v európskych majstrovstvách Formule Ford. Taktiež vyhral Ford Festival. Potom skončil tretí v britských majstrovstvách Formule 3 a zároveň bol vyhlásený za najlepšieho nováčika (Avon Rookie of the Year Award).

Neskôr už ako najmladší Brit v histórií vstúpil v roku 2000 do sveta Formule 1. Frank Williams hľadal náhradu za dvojnásobného víťaza série CART. Tento problém vyriešil veľmi prekvapujúcim spôsobom, keď zaangažoval úplne neskúseného mladíka, ktorý ešte neodjazdil ani jediný závod vo Formule 3000.