Presunúť na hlavný obsah

Mary-Kate Olsen

herečka
Mary Kate Olsen

Mary-Kate Olsen

herečka
Miesto narodenia:
Sherman Oaks, Kalifornia, USA
Rodinný stav:
slobodná
Vek:
37
Výška:
155 cm
Znamenie:
blíženci
Povolanie:
herečka

Detstvo


Jej mama bola baletka a otec bankár. Okrem svojho dvojčaťa Ashley má ešte staršieho brata Trenta a mladšiu sestru Elizabeth.
Ako 9 mesačnú ju spolu s jej sestrou-dvojčaťom, vzala mama na konkurz na rolu malej Michelle Tannerovej v seriáli Plný dom. O túto rolu sa sestry delili. Mary Kate bola v detstve vždy šikovnejšia pred kamerou ako Ashley, takže na ňu vychádzali tie smiešne a aktuálne scény.

Kariéra


V deviatich rokoch už mali so sestrou manažéra Roberta Thorna. Ten založil Dualstar Entertainment Group, firmu zastupujúcu filmy Mary-Kate Olsenovej a jej sestry. V roku 1992 už natočili prvý film „To Grandmother´s House We Go“.
V roku 1994 z nich boli najbohatšie dvojčatá na svete a hovorilo sa o nich ako o najmladších producentkách Hollywoodu.
Po poklese popularity po tom, čo z televíznych obrazoviek zmizol seriál „Plný dom“ ich „z biedy“ vytrhol film „It Takes Two“ (Malé dohadzovačky) s úžasným obsadením a príbehom.
Zahrala si so slávnou Kristie Alley a Stevenom Gutenbergom.
Úspech mal i film „Bilboard Dad“ (Otec z billboardu), v ktorom sa dievčatá snažili zohnať novú mamku pre ocka a to tak, že vylepili na billboard jeho veľkú fotografiu. Postupne začali natáčať filmy o mladých dievčatách, vždy jedna plnila úlohu „tej divokejšej“ a druhá mala zasa nálepku „dámy“.
V roku 2003 natočili celovečerný film New York Minute, ktorý išiel do kín a nebol už len „televíznou limonádou“.
Mary Kate Olsen sa nedávno objavila v úlohe čarodejnice vo filme Beastley a zvládla ju naozaj bravúrne.