Presunúť na hlavný obsah

Robert De Niro

herec, režisér, producent
Robert De Niro

Robert De Niro

herec, režisér, producent
Miesto narodenia:
New York, USA
Partner/ka:
Grace Hightower
Rodinný stav:
ženatý
Vek:
76
Výška:
177 cm
Znamenie:
lev
Povolanie:
herec, režisér, producent

Kariéra

Je významný americký herec, režisér a producent, ktorý je považovaný za jedného z najlepších hercov svojej generácie. Bol ocenený dvoma Oscarmi.

Narodil sa v New Yorku, do rodiny Roberta De Nira st. Po otcovi je írskeho a talianskeho pôvodu. Z matkinej strany je holandského, francúzskeho a nemeckého pôvodu.

Do medzinárodného povedomia vstúpil vďaka adaptácii románovej ságy Svokor II (r. F. F. Coppola), za ktorú hneď získal aj Oscara. Ujal sa v nej postavy sicílskeho prisťahovalca Vita Corlenoho.

Za najdôležitejší medzník jeho kariéry sa dá považovať jeho spolupráca s Martinom Scorsesim. Vo filmoch odohrávajúcich sa v New Yorku nájdeme pôsobivé portréty rozporuplných, zmätených, pochybujúcich a zúfalých mladých mužov, ktorí sa snažia so sebazničujúcou urputnosťou vysporiadať s vlastnými démonmi a hľadajú korene osobnej identity.

Filmografia

2019: The Irishman

2019: Joker

2017: Honeymoon with Harry

2017: The Comedian

2016: Candy Store

2016: Dedo je lotor

2016: Hands of Stone

2016: The Wizard of Lies (TV film)

2015: Bus 657

2015: Joy

2015: Stážista

2015: The Audition

2014: The Bag Man

2013: Frajeri vo Vegas

2013: Grudge Match

2013: Mafiánovci

2013: Sezóna zabíjania

2013: Špinavý trik

2013: Veľká svadba

2012: Policajná mafia

2012: Red Lights

2012: Terapia láskou

2012: V otcovom tieni

2011: Elitní zabijaci

2011: Manuale d'am3re

2011: Silvestrovská noc

2011: Všemocný

2010: Fotri sú lotri

2010: Machete

2010: Nevera z lásky

2009: Sme v pohode

2008: Oprávnené vraždy

2008: What Just Happened

2007: Hviezdny prach

2007: 5 Second Movies (TV seriál) - a.z.

2006: Artur a Minimojovia

2006: Kauza CIA

2005: Extras (TV seriál)

2005: Hra na skrývačku

2004: Inštitút Godsend

2004: Jeho foter, to je lotor!

2004: Most osudu

2004: Príbeh žraloka

2002: Analyzuj znova

2002: Hodina pravdy

2002: Showtime

2001: Kto z koho

2001: 15 minút

2000: Dobrodružstvá Rockyho a Bullwinkla

2000: Protivný svokor

2000: Ten najlepší

1999: Analyzuj

1999: Book That Wrote Itself, The

1999: Nikto nie je dokonalý

1998: Ronin

1998: Veľké nádeje

1997: Jackie Brownová

1997: Krajina policajtov

1997: Pes lump

1996: Fanatik

1996: Marvinova izba

1996: Spáči

1995: Cent et une nuits de Simon Cinéma, Les

1995: Horlivosť

1995: Kasíno

1994: Frankenstein

1993: Besný pes a Glória

1993: Príbeh z Bronxu

1993: Zo života chlapca

1992: Milenky

1992: Night and the City

1992: The Godfather Trilogy: 1901-1980 (TV film)

1991: Mys hrôzy

1991: Oheň

1991: Vopred vinní

1990: Čas prebudenia

1990: Mafiáni

1990: Stanley a Iris

1989: Nie sme žiadni anjeli

1989: Začiatok sezóny

1988: Polnočný beh

1987: Angel Heart

1987: Nepodplatiteľní

1986: Misia

1985: Brazil

1984: Vtedy v Amerike

1984: Zaľúbiť sa

1982: Kráľ komédie

1981: True Confessions

1980: Zúriaci býk

1979: Swap, The

1978: Lovec jeleňov

1977: New York, New York

1977: The Godfather: A Novel for Television (TV seriál)

1976: Novecento

1976: Taxikár

1976: The Last Tycoon

1974: Krstný otec II

1973: Bang the Drum Slowly

1973: Špinavé ulice

1971: Born to Win

1971: Gang That Couldn't Shoot Straight, The

1971: Jennifer on My Mind

1970: Bloody Mama

1970: Hi, Mom!

1969: Sam's Song

1969: Wedding Party, The

1968: Greetings

1965: Trois chambres à Manhattan