Presunúť na hlavný obsah

Kylie Minogue

speváčka, herečka
Kylie Minoque

Kylie Minogue

speváčka, herečka
Miesto narodenia:
Melbourne, Austrália
Vek:
52
Výška:
157 cm
Znamenie:
blíženci
Povolanie:
speváčka, herečka
Osobný web:
kylie.com

Kariéra

Odštartovala svoju hviezdnu kariéru ako herečka v televíznych seriáloch. Jedným z prvých bol seriál „Skyways“, no oveľa väčšiu váhu mala úloha v seriáli „Neighbours“. Okrem filmovania sa začala venovať aj spevu a nahrala demonahrávku „Locomotion“, ktorú si vypočuli manažéri nahrávacej spoločnosti Mushroom records. Tento singel sa stal najpredávanejším singlom osemdesiatych rokov. Veľký úspech mal aj ďalší singel „I should be so lucky“.

V roku 1988 vydala svoj prvý album s jednoduchým názvom „Kylie“, hneď po roku jej vyšiel druhý album „Enjoy yourself“ a v tej istej dobe si zahrala aj vo svojom prvom celovečernom filme „The Delinquents“.

Diskografia

1988: Kylie

1989: Enjoy Yourself

1990: Rhythm of Love

1991: Let's Get to It

1994: Kylie Minogue

1997: Impossible Princess

2000: Light Years

2001: Fever

2003: Body Language

2007: X

2010: Aphrodite

2014: Kiss Me Once

Filmografia

2015: A Christmas Star

2015: San Andreas

2013: Männer zeigen Filme & Frauen ihre Brüste

2013: Playhouse Presents (TV seriál)

2013: Hey Diddly Dee (S02E01)

2012: Holy Motors

2012: Jack and Diane

2012: The Big Fat Quiz of the Year (TV film)

2009: Blue

2008: Kylie Minogue - All I See

2008: Kylie Minogue - The One

2007: Doctor Who: Voyage of the Damned (TV film)

2006: Doogal

2005: Čarovný kolotoč

2005: Doctor Who (TV seriál)

2002: Kylie Minogue: In Your Eyes

2001: Audience with Ricky Martin, An (TV film)

2001: Moulin Rouge

2000: Horúca krv

2000: Plan Show 2000 (TV film)

2000: Sample People

1998: Kylie: Intimate and Live (TV film)

1998: Kylie Tapes 94-98, The

1997: Diana & Me

1996: Bio-Dome

1996: Misfit

1995: Hayride to Hell

1994: Street Fighter: Posledný boj

1994: Vicar of Dibley, The (TV seriál)

1991: Amnesty International's Big 30 (divadelní záznam)

1991: Jason Donovan: Greatest Video Hits

1989: Delinquents, The

1988: Kylie: The Kylie Collection

1986: Fame and Misfortune (TV seriál)

1985: Henderson Kids, The (TV seriál)

1985: Neighbours (TV seriál)

1979: Skyways (TV seriál)

1976: Sullivans, The (TV seriál)