Presunúť na hlavný obsah

Vince Vaughn

herec
Vince Vaughn

Vince Vaughn

herec
Miesto narodenia:
Minneapolis, Minnesota USA
Partner/ka:
Kyla Weber
Rodinný stav:
ženatý
Vek:
53
Výška:
196 cm
Znamenie:
baran
Povolanie:
herec
Osobný web:
www.vincev.com

Detstvo a začiatky

Vyrastal na predmestí Chicaga v obchodníckej rodine. Aj keď bol dobrým žiakom, bol dosť popudlivý a násilnícky, s čím mali učitelia samozrejme problém. Flákal sa s rôznymi pouličnými gangami, zatkli ho za jazdu pod vplyvom alkoholu a keďže sa vzpieral, dokonca dostal od policajtov bitku. Už počas strednej školy sa pokúšal uplatniť v rozličných improvizačných divadelných súboroch. Najväčší úspech slávil v úlohe transvestitu Paula v inscenácii muzikálu „Chorus Line". Reklama na „Chevrolet“ mu otvorila dvere do televíznych seriáloch, hosťoval v mnohých, napríklad „Jump Street 21“ alebo „Doogie Howser“.

Kariéra

Naozaj ho preslávila až úloha Trenta Walkera v komédii „Swingers“. Potom nasledovali hlavné úlohy vo filmoch „Stratený svet“ v réžii Stevena Spielberga, v Hitchcocovom remaku Psycho pod taktovkou G. Van Santa. V roku 2004 sa objavil v uletenej komédii „Vybíjaná, bež do toho na plné gule“, film sa vyšvihol do čela rebríčku v USA a zarobil úctyhodných 114 miliónov dolárov. Zahral si sa aj v remaku „Starsky a Hutch" a v komédii Garyho Graya „Buď v pohode“ po boku hercov takých zvučných mien ako John Travolta či Uma Thurman.

Súkromie

V roku 2009 sa zasnúbil s kanadskou realitnou agentkou Kylou Weber a v januári ďalší rok sa vzali vo Vincovej domovine v Illinois. V decembri toho istého roku sa im narodila dcérka Locklyn Kyla Vaughn.

Zaujímavosť

Je nadšeným fanúšikom ľadového hokeja. Jeho najobľúbenejším klubom NHL je Chicago Blackhawks.