Presunúť na hlavný obsah

Denise Richards

Americká herečka a modelka
Denise Richards

Denise Richards

Americká herečka a modelka
Miesto narodenia:
Illinois, USA
Partner/ka:
Charlie Sheen
Rodinný stav:
rozvedená
Vek:
53
Výška:
168 cm
Váha:
53 kg
Miery:
90 - 60 - 85
Znamenie:
vodnár
Povolanie:
Americká herečka a modelka

Zaujímavosť



Narodila sa v Downers Grove v štáte Illinois, otcovi Irvovi, inžiniérovi a matke Joni, majiteľke kaviarne.
Od šestnástich rokov žila v Oceanside v Kalifornii, kde ukončila v roku 1989 strednú školu El Camino High School. Pred filmovou kariérou pracovala ako modelka.

Začala navštevovať herecké kurzy a uplatňovala sa v TV. Objavila sa v niekoľkých seriáloch, väčšinou vo vedľajších rolách, napríklad Ženatý so záväzkami, Superman, Melrose Place alebo Beverly Hills 90210.
Prvú významnú filmovú úlohu získala v zábere Hviezdna pechota v roku 1997. Nasledovali ďalšie filmy ako Nebezpečné hry (1998) a Jeden svet nestačí (1999), kde sa stala bond girl v roli jadrovej fyzičky Christmas Jonesovej.

V roku 2002 mala svadbu s hercom Charliem Sheenom, s ktorým sa o štyri roky neskôr rozviedla. Narodili sa im dve dcéry Sam J (nar. 2004) a Lola Rose Sheen (nar. 2005). Spoločne s manželom si zahrali vo filme Scary Movie 3 (2003) a v seriáli Dva a pol chlapa.
Pravidelne sa umiesťuje na prvých priečkach najkrajších žien, ktoré sú vyhlasované rôznymi časopismi a agentúrami. V decembri 2004, len päť mesiacov po pôrode, pózovala pre časopis Playboy.