Presunúť na hlavný obsah

Tomi Popovič

spevák, skladateľ a producent
Tomi Popovič

Tomi Popovič

spevák, skladateľ a producent
Partner/ka:
Barbora Rakovská
Rodinný stav:
rozvedený
Vek:
46
Miery:
Nitra
Znamenie:
rak
Povolanie:
spevák, skladateľ a producent
Osobný web:
www.tomipopovic.sk

Kariéra


Narodil sa v Nitre, ale vyrastal v Bratislave, v osemnástich sa osamostatnil a odišiel hľadať šťastie v tom, čo ho bavilo a baví – v hudbe – rovno za veľkú mláku. A oplatilo sa.
Ako jediný slovák má na konte produkciu s menami ako Backstreet Boys, Michelle Williams z Destiny’s Child, Olivia Gunit, 50cent, Mary J Blidge, Babyface a s ďalšími. Predskokana robil spevákom Ne-yo a Fergie s Black Eyed Peas.
Jeho úspechy v Európe začali v Maďarsku, po vydaní singlu „Baby get down“ a neskôr s ňou bodoval aj doma na Slovensku. Doma je známejší len pár posledných rokov, keď sa po jedenástich rokoch rozhodol vrátiť do rodnej krajiny.
Slovenskému publiku sa rozhodol venovať dôkladnejšie a okrem spustenia jeho anglických piesní, začal písať a produkovať aj piesne so slovenským textom. V súčasnosti boduje v rádiách s duetom s Darou Rolins „Nebo, Peklo, Raj“.
Debutový album mu vyšiel v roku 2007 v USA, v Maďarsku, na Slovensku a dokonca v Japonsku. Práve japonskí fanúšikovia prejavili asi najväčší záujem. Skladba „You can tell me“ sa stala najsťahovanejšou v Japonsku.
Aj to bol určite dôvod, prečo spoločnosť SONY MUSIC JAPAN neváhala ani minútu a podpísala s Tomim zmluvu na druhý album.
Tomi hosťoval na turné s The Backstreet Boys po Japonsku a dodnes je s členmi tejto svetoznámej kapely dobrý kamarát.

Súkromie


Tomi má už jedno manželstvo za sebou, momentálne chodí s bývalou rosničkou TV Markíza a moderátorkou show Slovensko má talent Barborou Rakovskou, ktorá mu 12. septembra 2010 porodila dcéru Amiu.