Presunúť na hlavný obsah

Charlize Theron

herečka

Charlize Theron

herečka
Miesto narodenia:
Benoni, Juhoafrická republika
Partner/ka:
Sean Penn
Rodinný stav:
slobodná
Vek:
48
Znamenie:
lev
Povolanie:
herečka
Osobný web:
charlizecentral.com

Detstvo a začiatky


Narodila sa v Juhoafrickej republike. Jej otec vlastnil farmu a firmu zaoberajúcou sa výstavbou diaľníc.
V šiestich rokoch začala chodiť na kurzy baletu a chcela sa stať profesionálnou baletnou tanečnicou. Čoskoro začala profesionálne tancovať v Johannesburgu. V roku 1991 však jej pokojný život zasiahla tragédia - jej matka v sebaobrane zastrelila jej otca po tom, čo ju fyzicky napadol. V šestnástich začala pracovať ako modelka v Miláne, ale netrvalo dlho a vrátila sa k svojej starej láske – tancu. V osemnástich si však zranila koleno a s kariérou tanečnice sa chtiac-nechtiac musela napokon aj tak rozlúčiť.

Kariéra


Na matkino odporúčanie sa presťahovala do Los Angeles a skúšala šťastie v hereckej brandži. Po dlhej dobe sa na ňu usmialo šťastie - agent ju objavil úplne náhodou, keď sa na Hollywood Boulevard hádala s bankovým úradníkom.

Prvú malú úlohu získala v pokračovaní hororu Kukuričné deti III. Uznanie sa jej dostalo za film Drsný a drsnejší, ktorý síce nebol veľmi úspešný, ale priniesol Charlize pozitívnu kritiku.

Prvú hlavnú úlohu získala v snímke Diablov advokát, kde si zahrala manželku advokáta Keana Reevesa. Nasledovali filmy Záskok, Veľký Joe a svoj vzostup potvrdila vo filme Woodyho Allena Celebrity. V roku 2015 bravúrne stvárnila postavu Furiosy vo filme Mad Max: Zbesilá cesta.

V roku 2004 získala Oscara aj Zlatý Glóbus za hlavnú úlohu vo filme Monštrum.

Zaujímavosť


Charlize Theron má dve adoptované deti. V roku 2012 si osvojila chlapca Jacksona a v roku 2015 dievča August.