Presunúť na hlavný obsah

Pink

speváčka

Pink

speváčka
Miesto narodenia:
Pennsylvania, USA
Partner/ka:
Carey Hart
Rodinný stav:
vydatá
Vek:
44
Znamenie:
panna
Povolanie:
speváčka
Osobný web:
https://www.pinkspage.com

Ďalšie informácie



Pink, vlastným menom Alecia Moore, sa narodila v mestečku Doylestown neďaleko Philadelphie. Pink svoju prezývku získala už ako dieťa a nie pre svoju farbu vlasov. Vyrastala v hudobnej rodine a od svojich 13 už patrila k stáliciam na klubovej scéne vo Philadelphii. Najprv pôsobila ako tanečnica, neskôr ako sprievodná speváčka hip-hopovej kapely Schools of Thought.
V 14 rokoch začala s písaním vlastných piesní a v tom istom roku jej miestny DJ v klube Fever dovolil vystupovať každý piatok pred obecenstvom.

Jedného večera si ju všimol zástupca vydavateľstva MGM a ponúkol jej konkurz v r&b skupine Basic Instinct. I napriek tomu, že v čase konkurzu Pink radšej vystupovala, kapela ju prijala. Veľmi rýchlo sa dostala do povedomia ako speváčka dievčenského r&b tria Choice, ktoré vystupovalo v Los Angeles.

Dievčatá oslovila nahrávacia spoločnosť LaFace, no ešte pred vydaním albumu sa trio rozpadlo pre nezhody v hudobnom napredovaní.

Počas nahrávania s Choice si Pink všimol producent Daryl Simmons a požiadal ju, nech napíše prechod pre pieseň Just to Be Loving You. S výsledkom bol nadšený a ponúkol jej sólovú zmluvu.
Pink teda nahrala svoj debutový album Can't Take Me Home v spolupráci s mnohými dance-popovými a r&b producentami. Album vyšiel v roku 2000 a získal dve platinové ocenenia, najmä za hity ako There U Go, Most Girls a You Make Me Sick.
Chvíľu vystupovala ako predskokan skupiny *N Sync, no čoskoro pochopila, že nechce, aby ju považovali za tínedžerskú hviezdičku, i navzdory jej rebelantskej povahe.

Počas prípravy svojho druhého albumu sa Pink zúčastnila na nahrávaní piesne Lady Marmalade, spolu so speváčkami Christinou Aguilera, Myou a Lil' Kim. Pieseň zaznamenala obrovský úspech tak v USA, ako i vo veľkej Británii.
Hitom Get the Party Started sa Pink definitívne zapísala medzi hviezdy súčasnej popovej scény.
Druhý album Missundaztood sa rýchlo po vydaní stal dvojnásobne platinovým, a to i vďaka osobným témam, o ktorých speváčka spievala v spolupráci so speváčkou a skladateľkou Lindou Perry, z niekdajšej skupiny 4 Non Blondes.
S Pink spolupracovali i Steven Tyler zo skupiny Aerosmith či Richie Sambora z Bon Jovi.
V roku 2011 sa jej narodila dcéra Willow Sage.