Presunúť na hlavný obsah

Adriana Kmotríková

moderátorka
Moderátorka Adriana Kmotríková v jednoduchej bielej róbe, ktorá nechala vyniknúť jej krásu

Adriana Kmotríková

moderátorka
Miesto narodenia:
Košice
Rodinný stav:
rozvedená
Vek:
53
Znamenie:
lev
Povolanie:
moderátorka

Štúdium


Deväť rokov chodila na klavír do ĽŠU, maturovala na gymnáziu a má šesť semestrov Ekonomickej univerzity, štúdium nedokončila, lebo v roku 1990 dostala ponuku moderovať jej prvú reláciu „Správny kľúč“.

Kariéra


Televízia ju lákala vždy. Keď ju hneď po maturite nevzali na vysokú školu, počas roka, keď sa pripravovala na ďalšie prijímačky, sa zamestnala v sporiteľni pri okienku úverového oddelenia.
Skúšala však šťastie aj na iných miestach, medzi inými aj v Slovenskej televízii v Košiciach. Pýtala sa na miesto asistentky produkcie alebo réžie, skrátka na niečo v zákulisí. Sedel tam jeden košický režisér a opýtal sa, či by nechcela robiť hlásateľku. A tak to skúsila.
Absolvovala kamerové skúšky, psychologické testy a nakoniec začala externe hlásiť v košickom štúdiu. Po troch mesiacoch jej zavolali, či nechce prísť do Bratislavy, zobrali ju tam aj do školy, takže neváhala.
Po niekoľkých mesiacoch jej dali internú zmluvu. Tak sa stala jednou zo šiestich interných hlásateliek. Medzi seba ju vzali na tú dobu veľké osobnosti ako Aďka Straková, Nora Beňačková, Soňa Müllerová či Alena Heribanová. Bola to pre ňu veľká česť. Aktuálne pracuje ako moderátorka spravodajstva v televízii JOJ.

Súkromie


S bývalým manželom Ivanom Kmotríkom, majiteľom vydavateľstva, tlačiarne, distribučnej spoločnosti a športového klubu, má syna Tomáša a dcéru Lindu. Dcéra Natálka zomrela, keď mala šesť rokov na cystickú fibrózu.
V roku 2015 jej bol diagnostikovaný nádor v mozgu, podstúpila operáciu a úspešne sa liečila.
Má rada klavírnu tvorbu, Elán, muzikály, Remarquove romány, Plachého krajinky, herectvo Kopeckého, Heribanovej moderovanie a na ľuďoch má rada citlivosť, naopak nemá rada aroganciu.