Presunúť na hlavný obsah

Zuzana Mauréry

herečka a speváčka
Zuzana Mauréry

Zuzana Mauréry

herečka a speváčka
Miesto narodenia:
Bratislava
Vek:
55
Znamenie:
váhy
Povolanie:
herečka a speváčka

Súkromie


V roku 1990 absolvovala štúdium herectva na VŠMU v Bratislave pod vedením Martina Hubu.

Kariéra


Deväť rokov účinkovala v Radošínskom naivnom divadle, ale zároveň aj v iných bratislavských divadlách, napríklad aj v Slovenskom národnom divadle. Zahrala si Pierette v Ôsmich ženách, Getrúdu v Hamletovi, Maďarku v Sekretárkach alebo Milenu Jesenskú v ocenenom baletnom predstavení Svetlo v tme o Franzovi Kafkovi.
Keďže okrem nesporného hereckého talentu oplýva aj skvelým speváckym prejavom, od roku 2000 sa začala venovať prevažne muzikálom, zahrala si napríklad v Mníškach, Niekto to rád horúce, Pomáde, Donaha! a Kabarete.
Za úlohu Rony v bratislavskej inscenácii Gombárove vlasy získala prestížnu cenu Literárneho fondu. Dva roky účinkovala vo Viedni v divadle Raimund Theater. Zahrala si tam Lady Montague a pestúnku v muzikáli Romeo a Júlia. V inom viedenskom divadle Museumquartiere stvárnila hlavnú postavu Máriu Teréziu v satirickej komédii Habsburgovci.
Okrem divadla sa venovala aj účinkovaniu v zábavných programoch, televíznych insenáciách a filmoch nielen doma, ale aj v zahraničí.
Zažiarila aj v hlavnej úlohe v dennom seriáli Odsúdené a rovnako dobre sa jej darí vo vedľajšej úlohe psychologičky Julky v úspešnom seriáli televízie JOJ Panelák.