Presunúť na hlavný obsah

Kate Middleton

princezná
Krásna Vojvodkyňa z Cambridge predvádza v Indii dokonalé looky

Kate Middleton

princezná
Miesto narodenia:
Berkshire
Partner/ka:
Princ William, vojvoda z Cambridge
Rodinný stav:
vydatá
Vek:
42
Výška:
178 cm
Znamenie:
kozorožec
Povolanie:
princezná



Vojvodkyňa Kate sa narodila ako Catherine Elizabeth Middleton, najstaršia dcéra Michaela Middletona, ktorého rodina sa zapísala do radov aristokracie svadbou v roku 1914. Kráľovská biografička Katie Nichols ale v roku 2013 odhalila, že Middletonovská rodina je spojená s priamou líniou potomkov kráľa Edwarda III.
Michael pracoval ako steward a neskôr ako letový dispečer. S Kateinou matkou sa stretol, keď obaja pracovali ako stewardi pre "British Airlines". V roku 1987 založila Carol firmu "Party Pieces" na predaj doplnkov pre párty. K vedeniu firmy sa neskôr pridal aj jej manžel. O úspechu firmy svedčí , okrem iné, že Middletonovci vlastnia niekoľko nehnuteľností vrátane jazdeckej dráhy a bytu v Londýne, ktorý kúpili svojim deťom v roku 2002. Kate má mladšieho brata Jamesa a sestru Phillipu.
Vyrástla v Bershire a vyštudovala dejiny umenia na Univerzite svätého Ondreja (University of St. Andrew) v Škótsku. Istý čas pracovala ako nákupca doplnkov pre predajcu oblečenia "Jigsaw".
S princom Williamom sa spoznala na univerzite. O ich vzťahu bol natočený film a vydaných mnoho článkov a kniha. Princ si ju všimol počas módnej prehliadky. Ich priateľstvo časom prerástlo v partnerstvo. Napriek viacerým neprajným zvestiam o ich rozchode v roku 2007 sa dali opäť dokopy.
Manželkou princa Williama sa stala 29. apríla 2011 vo Westmisterskom opátstve.

Vďaka sobášu sa z nej stala vojvodkyňa z Cambridge. William navliekol neveste na prst svadobnú obrúčku z Waleského zlata, ktoré darovala svojmu vnukovi princovi Williamovi kráľovná Alžbeta II. krátko po jeho zásnubách. Zasnúbili sa v Keni a o rok neskôr spečatili svoju lásku kráľovskou svadbou, na ktorej sa zúčastnilo 1900 ľudí a sledovali ju po celom svete 2. miliardy ľudí, vďaka priamym televíznym prenosom. Svadobné šaty šila pre Kate návrhárka Sarah Burton.
V roku 2013 sa im narodil syn, princ George (George Alexander Louis) a v roku 2015 dcéra, princezná Charlotte (Charlotte Elizabeth Diana). Počas oboch tehotenstiev trpela vojvodkyňa na "hyperemesis gravidarum".
V roku 2018 priviedla na svet tretie dieťa princa Louisa.
Kate je známa svojim módnym vkusom, ktorý sa stal veľmi sledovaným a napodobňovaným nie len v Británii. Časopis "Time" ju v rokoch 2012 a 213 zaradil mendzi 100 najvplyvnejších ľudí na svete. Kate sa stala prvou na priečke najlepšie oblečených ľudí časopisu "Vanity Fair" v rokoch 2010-2013 a v roku 212 sa objavila na jeho obálke.
Jej oficiálny portrét visí v britskej "National Portrait Gallery" od januára 2013.
Vojvodkyňa sa ako manželka princa venuje z veľkej časti charite, a to najmä detskej. Spolu s princom sa zúčastňuje oficiálnych udalostí, osláv a zahraničných ciest. Okrem iného je patrónkou pre "The Art Room", "National Portrait Gallery", "East Anglia's Children's Hospice" a "Natural History Museum". Je vedúcou dobrovoľníčkou skautov v severnom Walese.
V roku 2012 podporila ako členka kráľovskej rodiny "The M-Pact" program, jediný podporný program v Spojenom kráľovstve zameraný na dopad drogovej závislosti na rodinu ako takú.
Kate je často porovnávaná so zosnulou matkou princa Wiliama, lady Dianou, pretože sa stala u ľudí rovnako obľúbenou a popularizovanou. Fotografi a novinári sú jej stálou nie vždy chcenou suitou. V roku 2012 uverejnila francúzska verzia časopisu "Closer" jej dovolenkové fotky "hore bez". Tento čin podali Kate a Wiliam na súd, ktorý časopisu "Closer" zakázal ďalšie publikovanie týchto fotiek a začal vyšetrovanie. V decembri 2012, keď bola Kate hospitalizovaná kvôli tehotenskej nevoľnosti, zavolali moderátori austrálskeho rádia Michael Christian a Mel Greig do jej nemocnice a pod tvrdením že volá kráľovná a princ získali informácie a stave vojvodkyne. Jacintha Saldanha, sestra ktoré hovor sprostredkovala, nevydržala tlak médií a možno aj vlastnú vinu a spáchala samovraždu. Záujem médií o Kate a jej deti však nekončí.