Presunúť na hlavný obsah

Henrieta Mičkovicová

herečka
Henrieta Mickovičová

Henrieta Mičkovicová

herečka
Miesto narodenia:
Bratislava
Partner/ka:
Alexander Bárta
Rodinný stav:
slobodná
Vek:
52
Znamenie:
rak
Povolanie:
herečka

Vyrastala v tehlovej stavbe v bratislavskej Karlovej Vsi v Líščom údolí v okolí vinohradov, záhrad a lesa. Vyštudovala herectvo na Divadelnej fakulte VŠMU. Hrala v Trnavskom divadle, na Novej scéne a v Divadle Aréna.

Pôsobí aj ako dabingová herečka, prepožičala hlas napríklad Pamele Anderson vo všetkých jej postavách preložených do slovenčiny. Účinkovala aj v seriáli Panelák, kde hrala Zuzanu Bajzovú.

Má dlhoročného partnera, herca tiež známeho zo seriálu Panelák, Alexandra Bártu. S ním má dcéru Ester. O vekovom rozdiele medzi ňou a jej partnerom veľmi neuvažuje a považuje to za nie príliš podstatné. Podľa nej v spolunažívaní dvoch partnerov ide najmä o životný štýl, priority a hodnoty. Okrem svojho partnera miluje more a hory.

Filmografia

2014: Doktori (TV seriál)

2013: Repríza (studentský film)

2013: Žena z minulosti (studentský film)

2012: Búrlivé víno (TV seriál)

2011: Hoď svišťom (TV seriál)

2010: Kráska a netvor 1950 (TV film)

2009: Ako som prežil (TV seriál)

2008: Panelák (TV seriál)

2007: Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)

2004: Deň

2003: Záchranáři (TV seriál)

1997: Návraty z neskutočna

1997: Tábor padlých žien

1995: Kone na betóne

1995: Škriatok (TV seriál)

1994: Diagnóza: vajíčko (TV film)

1994: Hra o láske a smrti (TV film)

1994: Vášnivé známosti

1992: Európa, moja láska (TV film)

1992: Kamarád do deště II - Příběh z Brooklynu

1992: Od rána do úsvitu (TV film)

1991: Vajíčko (studentský film)

1990: Rodina

1990: Ujo maliar pozýva (TV seriál)

1990: Zostane to medzi nami (TV film)

1989: Divoká srdce

1989: Nádej má farbu belasú (TV film)

1989: Nastúpiť na svoj vlak (TV film)

1989: Psia zima (TV film)

1989: Staroružová dráma (TV film)

1988: Casanova

1987: Fašírka (TV seriál)

1986: Poľovačka na otca (TV film)

1980: Bakalári (TV seriál)