Presunúť na hlavný obsah

Demi Moore

herečka

Demi Moore

herečka
Miesto narodenia:
Roswell, New Mexico
Rodinný stav:
rozvedená
Vek:
57
Výška:
165 cm
Znamenie:
škorpión
Povolanie:
herečka

Kariéra a súkromie

Dnes atraktívna herečka to nemala v detstve ľahké - trpela totiž rozbiehavou škuľavosťou, kvôli čomu musela podstúpiť niekoľko operácií. Jej biologický otec rodinu opustil ešte pred jej narodením a matka mala problémy so zákonom.
Jej kariéra odštartovala v 16tich rokoch, kedy sa odsťahovala z domu a zapísala sa do modelingovej agentúry. Začala pracovať ako modelka v Európe. K vyskúšaniu hereckej dráhy ju inšpirovala jej vtedajšia susedka Nastassja Kinski.
Keď mala len 18 rokov, vydala sa hudobníka Freddyho Moora.

Svoju kariéru začala v televíznych seriáloch. Prvým výrazným úspechom sa pre ňu stala rola vo filme Joela Schumachera Eliášov oheň. Na výslnie ju vyniesol však na začiatku deväťdesiatych rokov film Duch, kde si zahrala po boku Patricka Swayzeho a Whoopi Goldberg. O dva roky neskôr sa po boku Toma Cruisa a Jacka Nicholsona predstavila v roli právničky v ďalšom úspešnom filme Zopár správnych chlapov a v roku 1993 si zahrala vo filme Neslušný návrh. Jej ďalšie filmy však už nezaznamenali také veľké úspechy ako Duch, no Demi určite patrí medzi ikony Hollywoodu.

Medzi jej najznámejšie vzťahy patrí manželstvo s Bruceom Willisom, s ktorým má tri dcéry. Začiatkom roku 2000 sa však po 13-ročnom vzťahu rozviedli.
V roku 2005 sa vydala za o niekoľko rokov mladšieho hereckého kolegu Ashtona Kutchera. Toto manželstvo vydržalo 8 rokov.

Filmografia

2016 Blind
Wild Oats
2015 Forsaken
2013 Very Good Girls
2012 LOL
2011 Another Happy Day
Margin Call
2010 Bunraku
2009 Happy Tears
Joneses, The
Magic 7, The (TV film)
2007 Krádež diamantov
Mr. Brooks
2006 Atentát v Ambassadore
Svetlo v tme
2003 Charlieho anjeli: Na plný plyn
2002 Hunchback of Notre Dame II, The (video film)
2000 V moci snov
1998 Will & Grace (TV seriál)
1997 Destination Anywhere (video film)
G.I. Jane
I Think I Cannes
Pozor na Harryho
1996 Beavis a Butt-Head dobýjajú Ameriku
If These Walls Could Talk (TV film)
Porotkyňa
Striptíz
Zvonár u Matky Božej
1995 Šarlatové písmeno
Teraz a potom
Your Studio and You
1994 Škandalózne odhalenie
1993 Neslušný návrh
1992 Zopár správnych chlapov
1991 Len samé problémy
Mäsiarova žena
Vražedné myšlienky
1990 Duch
1989 Nie sme žiadni anjeli
Príbehy zo záhrobia (TV seriál)
1988 New Homeowner's Guide to Happiness, The (video film)
Siedme znamenie
1986 Bláznivé leto
O včerajšej noci
Wisdom
1985 Mesačný svit (TV seriál)
St. Elmo's Fire
1984 Master, The (TV seriál)
Taká vydarená aféra
Za to môže Rio
1982 Parasite
Young Doctors in Love
1981 Choices