Presunúť na hlavný obsah

Zuzana Kronerová

herečka
Zuzana Kronerová

Zuzana Kronerová

herečka
Miesto narodenia:
Martin
Rodinný stav:
vydatá
Vek:
68
Znamenie:
baran
Povolanie:
herečka

Štúdium


Vyštudovala herectvo na VŠMU v Bratislave.

Pôsobenie


Pôsobila v trnavskom divadle a v Slovenskom národnom divadle v Bratislave. Hosťovala aj v pražskom Národnom divadle. Jej domovskou scénou je od začiatku 90. rokov bratislavské Divadlo Astorka.

Kariéra a ocenenie


Počas hereckej kariéry stvárnila množstvo divadelných a filmových postáv a je jednou z najvýraznejších hereckých osobností slovenského kultúrneho života. Obsadzovaná je aj českými režisérmi. V roku 2001 sa stala držiteľkou Českého leva za vedľajší herecký výkon vo filme Divoké včely.

Filmografia


Šťastie (2005) ..... teta

Pupendo (2003) ..... úradníčka Gabalová

Divoké včely (2001) ..... Lišajová

Fiaker číslo 21 (1999)

Lea (1996) ..... Beáta Paltyová

Ženský vtip (1996)

O krásnej strige (1994)

Zhrňajova nevesta (1991)

Keď hviezdy boli červené (1990) ..... Beta

Čarbanice (1982) ..... učiteľka

Fénix (1981) .... Helga

Nevera po slovensky I-II (1981) .... Zlatka

Demokrati (1980) .... Milka

Nebezpečné známosti (1980)

Mišo (1979)

Pochábeľ (1979)

Krutá l'úbosť (1978) ..... Jadviga

Inkognito (1978)

Sváko Ragan (1976)

Vivat Beňovský! (1975)

Figliar Sťopka (1974)

Vymenená princezná (1973)

Zaujímavosť


Je dcérou jedného z najvýznamnejších slovenských hercov Jozefa Kronera.
Venuje sa aj spevu, má rada šansón a jazz.