Presunúť na hlavný obsah

Anne Heche

herečka
Anne Heche

Anne Heche

herečka
Miesto narodenia:
Aurora, Ohio, USA
Partner/ka:
Jame Tupper
Rodinný stav:
rozvedená
Vek:
54
Znamenie:
blíženci
Povolanie:
herečka

Kariéra


Sympatickú blondínu Anne Hecheovú preslávila prevažne homosexualita, pre ktorú si takmer nezahrala v oddychovej romantickej komédii Ivana Reitmana 6 dní, 7 nocí, kde s Harrisonom Fordom stelesnila nesúrodý pár, ktorý stroskotá na ostrove vo Francúzskej Polynézii a cez sériu dobrodružstiev k sebe nájde cestu a zamiluje sa.
Po tom, čo sa do bulváru dostala zmienka o herečkinej sexuálnej orientácii, chcelo štúdio nájsť inú predstaviteľku. Za Hecheovú sa postavil až Ford, ktorý si postavil hlavu a štúdiu neostávalo iné, než Hecheovú akceptovať. Úspech dosiahla už v druhej polovici 80. rokov seriálom ANOTHER WORLD, za ktorý si odniesla cenu Emmy.
V súkromí sa jej ale veľmi nedarilo: otec, tajaci homosexualitum, umrel na AIDS, pri autohavárii stratila brata.

S hraním začala na počiatku 90. rokov. Už vtedy spolupracovala s pomerne významnými režsiérmi (Stephen Sommers, James L. Brooks, John Frankenheimer), ale jednalo sa o ich menej známe filmy. Zmena k lepšiemu prišla v roku 1997, keď ju Mick Jackson obsadil po boku Tommyho Lee Jonesa do trikového dobrodružstva SOPKA a Mike Newell po boku jej filmového manžela Johnnyho Deppa v mafiánskej dráme podľa skutočných udalostí, DONNIE BRASCO.
Aj v ďalších filmoch však hlavne asistovala slávnejším mužským hereckým partnerom. Dustinovi Hoffmanovi a Robertovi DeNirovi v satire Baryho Levinsona WAG THE DOG, Vinceovi Vaughnovi (POPRAVA), Edovi Harrisovi (TRETÍ ZÁZRAK), Denzelovi Wahingtonovi (JOHN Q).
"Samostatne" zabodovala ako narušená Missy Eganová v úspešnej vyvražďovačke Kevina Williamsona podľa románu Luis Duncanovej, VIEM, ČO STE ROBILI MINULÉ LETO.
Výrazným omylom v jej filmografii ostáva kuriózny remake Gusa Van Santa PSYCHO, kde stelesnila Marion (znova vedľa Vaughna). Zriedka sa venuje aj réžii, písaniu scenárov a produkcii.