Presunúť na hlavný obsah

Jozef Hollý

hudobník, spevák, klavirista
Jozef Hollý

Jozef Hollý

hudobník, spevák, klavirista
Miesto narodenia:
Ružomberok
Rodinný stav:
slobodný
Vek:
46
Znamenie:
lev
Povolanie:
hudobník, spevák, klavirista

Kariéra a pôsobenie


Jozef Hollý sa narodil 18. augusta 1977 v Ružomberku. Jeho otec, všestranný hudobník a spevák, objavil talent u svojho syna v 7 rokoch a začal ho učiť hrať na klavíri. Neskôr Jozef zdokonaľuje svoju klavírnu hru na Žilinskom Konzervatóriu, kde sa popri klasickej hudbe venuje aj jazzu a navštevuje Bigband.
Niekoľko rokov strávil v Nemecku, kde účinkoval v kúpeľnom orchestri, hosťoval na výletných lodiach a neskôr odišiel ako sólista do Švajčiarska. Pracoval napríklad v tých najlepších hoteloch, Grand Hotel National - Luzern, Grand Hotel Quellenhof - Bad Ragaz a Panorama Resort Feusisberg, vysoko nad Zürichom.

V roku 2004 nadchýnal hostí na známej lodi MS Berlín spoločnosti Reederei Deilmann., a tak netrvalo dlho, kým začal účinkovať na slávnej „Lodi Snov“ MS Deutschland, ktorá je známa z nemeckého seriálu (Das Traumschiff), vysielaného aj v Slovenskej televízii. Tu ho počul Rolf Arland, skladateľ najznámejších hitov speváka – Roy Black.
Textár a producent Wolfgang Hofer mu ponúkol, aby aranžoval a nahral známu Udo-Jürgens-skladbu „Frauen“. Výsledok tejto nahrávky Hofera nadchol a následne ju predložil spoločnosti „Sony BMG“, ktorá prejavila o Jozefa záujem.